Blog: Conditietraining voor de huid

Een goede conditie van je huid is minstens zo belangrijk als voor de rest van je lichaam. Die huidconditie kun je ook trainen. Dat scheelt een hoop rimpels!

Rimpels
Als je ouder wordt dan verliest je huid aan elasticiteit. Dat is een feit. En rimpels staan op zich vrij charmant, maar confronteren je wel met ouderdom of benadrukken nou net iets in je gezicht wat je liever niet hebt. Kortom: we zijn ze liever kwijt dan rijk.
Maar op enig moment verschijnen ze. De oorzaak ligt in hormonale veranderingen in het lichaam als het gevolg van ouder worden. Doorgaans duurt het bij mannen iets langer voordat ze rimpels krijgen. Dat komt doordat mannen van nature een vettere en dikkere huid hebben. Maar op den duur neemt de productie van twee belangrijke, verstevigende eiwitten af: elastine en collageen. Met als resultaat: een slappere huid en rimpels. Dat merk je goed bijvoorbeeld als na de nachtrust de vouwen van je kussensloop minder snel uit je gezicht verdwijnen…


Advertentie:

Karakter
Rimpels kunnen iets moois toevoegen, ze geven een gezicht karakter. Maar soms zit je daar niet echt op te wachten. Een ‘karaktervolle’ rimpel langs je mond die meteen alle blikken vangt; nee bedankt. Dan kun je meteen naar fillers of Botox grijpen, maar het kan ook zonder dergelijke ingrepen. Zorg zelf dat rimpels minder makkelijk hun sporen nalaten in het gezicht!
Daar moet je dan wel meteen mee beginnen. Want als je huid eenmaal slap is, dan is er minder makkelijk wat aan te doen. De training bestaat uit het goed verzorgen van je huid, met een speciaal op de huid afgestemde crème uit de Redline van hannah, of de dna crème van Pascaud. Maar ook door je huid te blijven bewegen. Simpelweg door het met aandacht aanbrengen van je voedende crème, dat zorgt al voor stimulatie. Draaiende en kloppende bewegingen stimuleren de bloedsomloop en daarmee het voeden van alle cellen. Zonder massage worden de cellen wat lui en doen minder hun best voedende stoffen optimaal te benutten.

Bindweefselmassage
Maar ook bij schoonheidssalon Centrum Phoenix kunnen we je helpen. Met bijvoorbeeld een bindweefselmassage van het gezicht. Deze massage is vrij stevig, om zo in diepere huidlagen te komen en verklevingen op te heffen. Rimpels verdwijnen niet zomaar, maar worden wel minder diep en zijn minder prominent aanwezig.
Soms ben je nog jong en heb je al een ontsierende rimpel op een opvallende plek in het gezicht. BioSkinJetting strijkt die rimpel bijna glad! De rimpel wordt als het ware losgemaakt en de onderlaag wordt gestimuleerd om op die plek collageen op te bouwen. Zonder iets in te spuiten zoals bij Botox het geval is. Dus geen allergische reacties. Lichte rimpels verdwijnen en iets diepere rimpels vervagen. Je ziet meteen resultaat! Ook hiervoor kun je met een gerust hart terecht bij schoonheidssalon Centrum Phoenix en informeer naar de mogelijkheden die bij jou passen.
Natuurlijk ben je ook wat je eet. Eet gezond en gevarieerd. Dat zie je ook terug in je gezicht. Vergeet niet te glimlachen, want een lachrimpel daar is nog nooit iemand over gevallen.

Voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix geschreven door Daphne Alders van “Inkt & Olie”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.