Thuisgevoel in de wijk centraal tijdens BuurtRijk-bijeenkomst

Project BuurtRijk van Welzaam is afgelopen dinsdag de lente actief begonnen, met de eerste BuurtRijkbijeenkomst van het jaar. Een BuurtRijkbijeenkomst is een ontmoetingsplek, waar bewoners uit Vleuten-De Meern en betrokken organisaties samenkomen om in gesprek te gaan over thema’s zoals diversiteit en interculturaliteit. Het thuisgevoel van bewoners in de wijk staat hierin centraal. Vanuit deze gesprekken kunnen initiatieven en onderlinge samenwerkingen ontstaan en/of versterkt worden.

Op deze zonnige lentedag staken de deelnemers in buurtcentrum de Weide Wereld de koppen bij elkaar. BuurtRijk faciliteerde hiervoor vier dialoogtafels. Een dialoog is een openhartig gesprek over ervaringen en dromen. Het doel van een dialoog is dat het mensen met elkaar verbindt. En dat is juist wat Welzaam met Project BuurtRijk wil bereiken deze middag. Aan de verschillende gesprekstafels werden deze middag mooie, maar soms ook aangrijpende ervaringen, prachtige dromen en ideeën gedeeld. Wat deze middag veel naar voren kwam was het blijven organiseren en verbinden op straatniveau, in de eigen buurt. Het idee van een buurtfeest wordt door veel mensen omarmd. Een wel heel bijzonder idee dat ter sprake kwam, was het idee om iedere bewoner die zich eenzaam voelt een speciaal polsbandje te laten dragen, zodat men kan zien dat degene aangesproken wil worden en contact zoekt.

Naast het uitwisselen van ervaringen, dromen en ideeën, werden de deelnemers uitgenodigd om concrete actiepunten op te schrijven en deze te plakken op het Matchpunt BuurtRijk-bord. Project BuurtRijk zal de komende tijd aan de slag gaan met de gedeelde ervaringen en concrete acties, door onderlinge matches te maken en deelnemers te ondersteunen en te stimuleren ervaringen te blijven delen en tot actie te komen.

Was je niet aanwezig bij deze bijeenkomst, maar lijkt het je wat?  Er zullen er dit jaar nog meer bijeenkomst georganiseerd worden door Project BuurtRijk. Voor meer informatie, stuur een mailtje naar catelijnevandecasteel@welzaamutrecht.nl of volg onze ontwikkelingen op www.facebook.com/projectbuurtrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.