Shoppen in Leidsche Rijn Centrum

Hoewel Leidsche Rijn Centrum (LRC) nog in aanbouw is zijn er wel verschillende winkel namen bekend. Ook gingen er geruchten dat LRC eerst de grote winkels wou binnen halen en daarna pas lokale winkels. Karin van Wingerden gaf antwoord op de volgende vragen over LRC.

Is het waar dat er is gekozen voor eerst grote merken voor de winkels en daarna winkels van lokale mensen? Zo ja, Waarom is deze keuze gemaakt?
Zo letterlijk niet. Want er zijn nu ook best al een flink aantal winkels van local heroes die al getekend hebben. Je moet je voorstellen dat zo’n compleet nieuw in te delen winkelcentrum een enorme puzzel is. Per straten zijn thema’s en heb je grote en kleine winkels. Het is handig om dan eerst de grote puzzelstukken in te vullen en daarna de kleinere. Bovendien willen kleinere winkels altijd in de buurt zitten van bepaalde groten, die moet je dan wel eerst hebben. Een ander praktisch aspect is, dat grote winkels vaak een langere scope hebben dan kleinere winkels, die kijken vaak geen 2 of 3 jaar voorruit. Wij zijn juist heel blij met lokale winkels, die geven het winkelcentrum juist kleur, dus het is zeker niet zo dat grotere ketens voorrang krijgen.

Foto: Leidsche Rijn Centrum

Hoe willen jullie de indruk van tweede centrum van Utrecht?
Wij willen deze indruk niet wekken maar wij worden in grootte het tweede centrum van Utrecht. Ook wonen er nu 80 000 mensen in Leidsche Rijn dit worden 100000. Met dit centrum creëren we het tweede centrum van Utrecht. De aanbiedingen van winkels en horeca zorgen ervoor dat mensen niet meer naar Utrecht centraal hoeven wat relatief ver weg is.

Na wat mensen te hebben gevraagd gaven ze aan dat ze horeca gelegenheden missen, komen er nog kroegen bij?
Ja, een te kort aan horeca is echt een ding. We gaan net als dat we dat bij de winkels doen een breed, gevarieerd aanbod aan horeca brengen. Van een moderne Griek, tapasbar, loungetent tot aan bijvoorbeeld Italiaans. Of er letterlijk een kroeg komt, kan ik je nu nog niet zeggen, maar lekker na de film een drankje doen bij een wijn-bar of grand café gaat zeker komen.

Wat zou u nog willen zien in het centrum?
We bouwen echt een volledig centrum, horeca, winkels en food zaakjes alles komt er. Ik zou graag zien dat dit complete plaatje gerealiseerd word. Alles wat in een centrum zou moeten zitten komt er dan. En aan alles wat nodig is gedacht, zo zijn er interactieve fonteintjes voor kinderen en speciale telefoon oplaad punten. Er zijn uitgaansmogelijkheden en terrasjes. Het wordt een goede mix van alles. Maar dit is mijn mening, zo hebben jongeren andere behoeften dan 50 plussers. Iedereen moet zich er thuis voelen.

Geschreven door: Lynn Renckens, Hogeschool Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.