Eerste jeugd Science Festival in Leidsche Rijn

9 april 2017 11:39  Redactie  Reageer

Op 19 april wordt in het Castellum Hoge Woerd het eerste jeugd Science Festival “Bètamarkt” georganiseerd. Presentator, acteur en uitvinder Joris Putman, onder andere bekend van GreenTech en GTST, opent deze bijzondere Bètamarkt. Tijdens deze markt tonen middelbare scholieren uit het hele land hun mooiste Science- en techniekprojecten. Toegang is gratis en open voor iedereen.

Challenges en demonstraties
Meer dan 25 projecten worden gepresenteerd door leerlingen uit vmbo, havo en vwo. Ook zal er een groep leerlingen speciaal uit Italië overkomen om hun project te presenteren. Daarnaast strijden de leerlingen, variërend in de leeftijden 12 – 18 jaar, in drie uitdagende challenges voor de felbegeerde titel Bèta-master. Op de Bètamarkt kan jong en oud op een plezierige en ontspannen manier van Science genieten. Naast de presentatie en de spannende wedstrijd kan het publiek ook enkele leuke Science demonstraties bijwonen.

Wetenschap en techniek
Het doel van de Bètamarkt is het stimuleren van de interesse voor wetenschap en techniek. De Bètamarkt wordt mogelijk gemaakt door ondersteuning van vrijwilligers en partners: Gemeente Utrecht, Amadeus Lyceum en WisMon bèta onderwijsinstituut.

Praktische info:
De Bètamarkt opent om 10:00 en duurt tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen, openbaar vervoer stopt in de buurt. Voor meer info: www.betamarkt.nl

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website