Verbonden-boekje voor 80+ers Vleuten-De Meern

12 april 2017 06:15  Redactie  Reageer

Vanaf 21 maart ontvangen alle 80-plussers van Vleuten-De Meern het Ik Ben Verbonden-boekje in de brievenbus. In dit mooie bewaarboekje kunnen ouderen belangrijke gegevens invullen. Ook zit er een uitneembare kaart van de wijk in met alle locaties waar men leuke activiteiten kan ondernemen of waar men terecht kan voor hulp. Dit boekje wordt hen aangeboden door de gemeente Utrecht, Welzaam, Samen Vleuten- De Meern, Verbonden en Zilveren Kruis Achmea.

Eind 2016 ontvingen al ruim 2000 ouderen tussen de 70 en 80 jaar het boekje. Uit onderzoek blijkt dat de helft van hen niet op de hoogte was van activiteiten in eigen buurt. Aan het eind van de campagne hebben 115 mensen persoonlijk gesproken en verwezen. Daarom ontvangen nu ook alle 80-plussers het boekje. In het Ik Ben Verbonden-Boekje kunnen ouderen alle telefoonnummers kwijt van bijvoorbeeld hun huisarts; mensen die kunnen helpen met een boodschap, adressen en andere belangrijke nummers. Het doel is mensen stof tot nadenken te geven over vragen als: “Wat als ik ooit extra hulp nodig heb? Ken ik dan voldoende mensen? Hoe leer ik nieuwe mensen in mijn omgeving kennen? Hoe houd ik dat leuk en gezellig?”

Mensen kunnen naar aanleiding van het boekje aangeven graag een huisbezoek te ontvangen van getrainde vrijwilligers van Samen Vleuten-De Meern, een project dat ondersteund wordt door sociaal makelorganisatie Welzaam. Vanaf mei bezoeken vrijwilligers mensen om samen het boekje in te vullen of aanvullende informatie te geven. Ook worden er in de maand april wijkbijeenkomsten georganiseerd op verschillende plekken waarbij mensen hulp kunnen krijgen bij het invullen van het boekje. De volgende wijkbijeenkomsten staan nog gepland:

13 april 10:00 -11:30
Vereenigingsgebouw Zandweg 148 de Meern

19 april 10:00 – 11:30
Wijkservicecentrum, Dorpsplein 1 Vleuten

21 april 13:30 – 15:00
Pijler, Bovenpolder 80 De Meern

25 april 10:00 – 12:00
Huiskamer Cultuurcampus, Burchtpoort 16 Vleuterweide


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website