Blog: De huid doet wat ze wil?

De huid doet wat ze wil, net als de lente! Heerlijk die zonnestralen op je lijf! Maar helaas is de maand april een beroemde maand om het grillige weer. Het kan heerlijk warm en bijna zomers aan doen. Maar paaseieren zoeken in de vrieskou is ook een reële mogelijkheid. April doet wat ie wil. En dat kan de boel behoorlijk opschudden bij ons mensen. Met als resultaat: verkouden, verbrand, vermoeid.

Verkouden
Verkouden word je door een virus, niet door temperatuurverschillen. Probeer contact met verkouden mensen te vermijden. Het verkoudheidsvirus gaat immers van hand tot hand…Je kunt je er tegen wapenen door te zorgen voor een goede weerstand. Eet goed en gevarieerd; leg de nadruk op groenten en fruit. Begin je dag met een voedende smoothie vol vitaminen van bijvoorbeeld perssinaasappels, aardbeien en frambozen. Drink genoeg water op een dag en zorg voor een goede nachtrust. Nog een tip: lucht je huis. Elke dag tien minuten de ramen open; frisse lucht doet wonderen!

Verbrand
De eerste zonnestralen kunnen je onaangenaam verrassen. De kracht van de UV-stralen hangt af van de zonkracht en niet van de temperatuur. Daarom is de lentezon zo verraderlijk voor de huid. Je wilt genieten van de zon en niet de boel beschadigen! Het is verstandig nu al een voedende zonnebrandcrème te gebruiken, zoals die van hannah, of van Pascaud.

Vermoeid
Voorjaarsmoeheid is ook een bekend fenomeen deze maand. Het lichaam moet nog wennen aan meer lichturen op een dag. Door het gebrek aan zonlicht in de winter heb je minder energie. En dan bestaat de neiging om minder te bewegen. Nu de donkere dagen voorbij zijn is het tijd om weer wat conditie op te bouwen. Bewegen is het devies, daar krijg je juist weer energie van. Naar buiten dus! Begin rustig met een lekkere wandeling; neem de tijd. Probeer daarnaast regelmaat te vinden in je nachtrust. Dat is heel goed voor het herstel van alle cellen in het lichaam.

Geniet
Als je goed zorgt voor je lichaam is dat vrijwel meteen af te lezen aan de conditie van de huid, het is als het ware een spiegel. Bij Schoonheidssalon Centrum Phoenix is een passende huid verbeterende behandeling te boeken om de huid een handje te helpen. Ook bijvoorbeeld als de huid al een UV-beschadiging heeft opgelopen. En hoewel aan sommige dingen als verdriet, hormonale schommelingen, drukte en spanning niet altijd wat te doen is, zijn er dingen die je wel zelf kunt beïnvloeden. Dus: aan de slag! Goed eten, voldoende bewegen en op tijd rust nemen. En bovenal: Geniet! Fijne lente!

Geschreven voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie.

Lees hier alle artikelen van Schoonheidssalon Centrum Phoenix in Vleuten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.