Bewoner in beeld: Laureen Olivieira van Leidsche Rijn Cultuur Festival

15 april 2017 19:45  Redactie  9 reacties

“Alles wat je wilt moet je proberen te doen” is de stelregel van Laureen Olivieira, 42 jaar en moeder van vier kinderen. In Leidsche Rijn in het algemeen, maar in de wijk Terwijde in het bijzonder maakt ze zich sterk voor het ‘wij ‘ gevoel en organiseerde daarom in dat kader het eerste “Leidsche Rijn Cultuur Festival”. Als Event Planner is het haar gelukt verschillende culturen bijeen te brengen om zo een inkijkje te geven in elkaars keuken.

Sinds 2008 woont Laureen met haar gezin in Leidsche Rijn, na een verblijf van elf jaar in Amerika. Het leven en werken dáár en het ervaren van ‘de onbegrensde mogelijkheden’, inspireerde haar om zich hier verdienstelijk te maken voor de buurt waarin ze met haar gezin woont.

Ze studeerde ‘business marketing’ en volgde een opleiding voor weddingplanner, begon een kleding boetiek en werkte als Executive Assistant. Ambitieus als ze is wil ze zich verder blijven ontwikkelen en is ze volop in de weer met het organiseren van evenementen. Laureen lijkt altijd in beweging en wanneer een evenement naar voldoening achter de rug is wordt het volgende project alweer opgepakt. Inmiddels weet men haar te vinden en is ze gevraagd toe te treden tot de denktank van ‘RAUM’ die zich ten doel stelt op het Berlijnplein een cultureel platform te bouwen.

‘RAUM is een open collectief voor creativiteit en experiment op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Samen met lokale, nationale en internationale inbreng en met het publiek gaan we samen bouwen aan een programma van publieke installaties, festivals, events en workshops. Alles op het gebied van kunst, design en technologie binnen het thema ‘In Motion’.

Bij RAUM mag iedereen creatieve ideeën voordragen én uitvoeren, zodat vernieuwende vormen en verbindingen kunnen ontstaan. RAUM is nooit af, maar reageert op de veranderingen en gebeurtenissen in haar omgeving. Op die manier geeft RAUM vorm aan een nieuwe cultureel hart in Utrecht. De potentie en ruimte is er volop, het is tijd om samen te pionieren!’

De inbreng van Laureen zal niet gering zijn gezien haar enorme staat van dienst, haar netwerk en bevlogenheid. Met haar organisatorisch talent zal ze kunnen bijdragen om een project als dit prominent op de kaart kunnen zetten.

Naast RAUM vindt Laureen nog tijd voor wat ‘kleinere’ dingetjes, maar als in juni monsterklus RAUM wordt gelanceerd kan ze ook dan naar alle waarschijnlijkheid weer terugkijken op een geslaagd project!

Ondanks haar vijf daagse werkweek en de drukte van haar gezin wil zij haar leefomgeving voor iedereen zo aangenaam mogelijk maken. Niet in de laatste plaats om ook haar kinderen een fijne plek te geven. Voor de organisatie van het Leidsche Rijn Cultuur Festival heeft Laureen destijds mede de hulp ingeroepen van de sociale makelaar van ‘Doenja’ en dankzij haar zeer uitgebreide netwerk kon ze het evenement op poten zetten.

Ook aan de inmiddels al meerdere keren gehouden ‘burenmarkt’ heeft ze haar steentje bijgedragen al is de insteek daarvan meer gericht op het commerciële vlak. “Het Leidsche Rijn Cultuur Festival was juist om mensen van andere culturen bij elkaar te brengen. Want wie houdt er nou niet van lekker eten en lekkere muziek?”

Van RAUM gaan we nog veel horen, het zal een grootschalig project zijn dat dynamisch is en blijft, net als Laureen Olivieira!

Lees hier alle andere bewonersverhalen

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

9 reacties

  1. Laureen Olivieira

    Thank youuu Penny Gennissen en Mireille Kats . Wordt tijd voor een fotoshoot 🙂 ze benaderen mij van alle kanten 🙂


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website