Festival du Vélo 2017

Op 23 maart is in Utrecht het startschot gegeven voor tal van wieleractiviteiten in de aanloop naar de start van de Tour de France op 1 juli. Om de herinnering aan de start in 2015 van deze wielerklassieker in de Domstad levendig te houden werd op 2 april afgetrapt door bij poppodium EKKO gezamenlijk op een groot scherm kijken naar de Ronde van Vlaanderen.

Op 13 mei zal als wieleractiviteit de opening van de Dafne Schippersbrug worden aangegrepen en op diverse scholen zullen ‘De Fietsmeesters van Harten voor Sport’ fietsles komen geven.

Op 21 mei zal de Classico Giro Utrecht worden verreden die de deelnemers voert langs de prachtige route van ‘de Uithof’ over ‘de Heuvelrug’. P&R de Uithof zal op die dag het strijdtoneel zijn voor een heuse klimtijdrit!

Het Utrechtse wielerweekend zal plaatshebben op 24 en 25 juni met maar liefst twee gedenkwaardige wielerronden. De Ronde van de Maliebaan zal worden verreden alsmede de Ronde van het Wilhelminapark.

Festival du Vélo 2017 is nog op zoek naar andere ludieke evenementen die fiets gerelateerd zijn om nog wat invulling te geven aan ons programma.

Dus wil je aansluiten bij ons peloton? Mail ons dan op info@festivalduvelo.com. Ook reporters kunnen via dit adres met ons contact opnemen, want graag doen we in woord en beeld verslag van de evenementen. Voor het slotweekend kan men nog hulp gebruiken van vrijwilligers die zich verdienstelijk zullen kunnen maken als gastvrouw of gastheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.