Bewoner in beeld: Theo Koks van buurthuis De Pijler

18 april 2017 09:00  Redactie  4 reacties

Theo Koks deed na de Ambachtsschool een cursus Metselaar en behaalde zijn B2 en vrachtwagenrijbewijs. Hij is toen meteen als vrachtwagenchauffeur gaan werken. Eerst een weekje binnen Nederland maar daarna tot zijn 40e als internationaal vrachtwagenchauffeur. Helaas belandde hij uiteindelijk door medische redenen ongewild in de WAO. Stilzitten deed hij echter niet. Theo en zijn vrouw Ineke gingen met veel plezier 7 jaar lang een handje helpen als vrijwilligers bij Dierenasiel Almere.

Zo’n 10 jaar geleden kwamen hij en zijn vrouw in Veldhof, De Meern te wonen, vlak boven buurtcentrum De Pijler. Hij ging er in eerste instantie heen om gezellig te sjoelen maar dat werd al gauw meer want, zo zegt hij, “Niemand hoeft zich te vervelen! Er zijn zoveel clubactiviteiten; het is hier elke dag vol!
Intussen is Theo er dagelijks te vinden en is hij als vrijwilliger onmisbaar geworden in De Pijler. Theo helpt mee met allerlei hand- en spandiensten; zoals de ledenadministratie van de sjoelclub bijhouden, bardiensten draaien, 1x p/m bij het eetcafé helpen, enz. Verder zingt hij dinsdagmiddag mee met gemengd zangkoor “De Vrolijke Noot, gaat hij 6x per week een bakkie doen en gein maken bij de bewoners van Abrona en haalt hij elke woensdagochtend zo’n 12 mensen op bij Stichting Woon-Zorgcentrum De Rijnhoven, sommigen met rolstoelen, om samen in De Pijler een balspel te doen onder het genot van een leuk muziekje of om samen te zingen.
Eenmaal per 2 maanden houdt Veldhof voor zo’n 70 mensen een bingo met etentje of BBQ. ‘s Winters in De Pijler. Uiteraard helpt Theo dan ook mee.
Echtgenote Ineke komt ook graag in De Pijler aan de Bovenpolder 80. In eerste instantie om er koersbal te spelen en te lijndansen. Tegenwoordig om deel te nemen aan “Creatief Bezig Zijn” (o.a. om wenskaarten en flessen te maken) en om met zieke ouderen uit de buurt een babbeltje maken.

Buurtcentrum De Pijler biedt zo’n 25 verschillende activiteiten en clubs aan waar u aan kunt deelnemen. Daarnaast kan de jeugd vanaf 13 jaar er na school terecht om op de Playstation 4 allerlei leuke spelletjes te spelen of boeken te lezen/lenen/ruilen uit de ruilkast.
Ook is er elke dinsdag van 10:30-12:00 uur de gelegenheid om met iemand van het Buurtteam De Meern een afspraak te maken. Op donderdag van 13:00-15:00 uur is de Digitale Bruisplek geopend voor al uw vragen m.b.t. gebruik van laptops, ipads en computers. Moet u gekeurd worden voor een hypotheek of werkgever, of uw senioren rijbewijs verlengen, dan kunt u daar ook bij de keuringsarts terecht. Het is niet ongewoon om wijkagent Remzi binnen te zien wandelen om een praatje te houden met iedereen over de gang van zaken of te overleggen met buurtvaders om iets te regelen voor jongeren uit de buurt. Op 13 mei aanstaande is er Open Dag bij buurtcentrum De Pijler, waarbij van elke activiteit een vertegenwoordiger aanwezig zal zijn om informatie te verstrekken over hun activiteit.

Heeft u thuis nog (kinder-)boeken liggen die u weg wilt doen, dan kunt u ze aan het buurtcentrum doneren. Vindt u het leuk om als vrijwilliger achter de bar te helpen? Wilt u weten welke activiteiten er allemaal te doen zijn in De Pijler en wanneer? Heeft u zelf een leuke activiteit in gedachten om er te gaan doen?
Dan kunt u terecht bij Sociaal Beheerder Adil Chebli van Welzaam via adilchebli@welzaamutrecht.nl en tel.nr. 06-81318461 of Sociaal Beheerder Ank van Engelen via ankvanengelen@welzaamutrecht.nl en tel.nr. 06-39563945.

Geschreven door Ellen Bergakker

Lees hier alle artikelen van Bewoner in beeld

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website