Eerste Jeugd Science Festival Leidsche Rijn groot succes

21 april 2017 17:21  Redactie  Reageer

Met op de achtergrond het pronkstuk van ‘Castellum’ vond woensdag het eerste Jeugd Science Festival plaats. Ruim twintig stands stonden opgesteld tegen de glazen wand waarachter het Romeinse schip ‘de Meern 1’ ligt tentoongesteld. Deze unieke locatie bood leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs een podium om diverse wetenschappelijke projecten inzichtelijk te maken.

Hoe werken de wetten van Newton en bestaat er een koelkast die zonder stroom tóch werkt? Wat is een ornithopter en hoe maak je droogijs? Het antwoord op deze vragen werd op enthousiaste wijze door de leerlingen achter de stands gegeven en proefondervindelijk kon worden vastgesteld of wat ze vertelden ook werkelijk waar is.

Op het buitenterrein vlogen zelfgemaakte raketten, aangedreven door luchtkracht en gemaakt van niets anders dan papier terwijl binnen programmeerbare intelligente bouwstenen als robots over tafel liepen.
In de ochtend werd onder grote belangstelling getoond hoe je zelf ’silly putty’ kunt fabriceren. Het plakkerige, druipende, stuiterende goedje blijkt prima met wat huis tuin en keuken ingrediënten te kunnen worden gemaakt!

Het eerste Jeugd Science Festival kan zondermeer als succesvol worden bestempeld en zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen. De editie 2018 zal naast een nu al deelnemende Italiaanse delegatie misschien wel meer internationale allure krijgen en met gemak kan het aantal wetenschappers in aantal worden verdubbeld. Aan het enthousiasme van de organisatie zal het zeker niet liggen!

Lees ook:
Utrecht Natuurlijk reikt award voor duurzaamheid uit op Bètamarkt
Jeugdscience Festival Bètamarkt
Eerste jeugd Science Festival in Leidsche RijnAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website