Vernieuwing centrum Vleuten

Er komt een gezondheidscentrum, meer parkeerplaatsen en woningbouw. Vernieuwing van het Dorpsplein is ook een van de stappen om het centrum van Vleuten een hedendaags karakter te geven. Op 20 april zal er een bijeenkomst worden gehouden waarin de plannen zullen worden toegelicht en erover met elkaar in gesprek kan worden gegaan.

De bijeenkomst zal worden gehouden in het Wijkservicecentrum Vleuten-de Meern, Dorpsplein 1 en zal starten om 19.00 uur. De verwachting is dat de bijeenkomst zal duren tot circa 21.00 uur


Advertentie:

Wat wordt er vernieuwd?

Gezondheidscentrum
Om de verschillende gezondheidsvoorzieningen, artsenpraktijk, apotheek en fysiotherapeuten bijvoorbeeld, een centrale plek te bieden binnen de gemeente ligt er een voorstel om het gebouw naast Restaurant Oost-West hiervoor in te richten. Hiertoe zal een deel van het Wijkservicecentrum gesloopt moeten worden.

Woningbouw
Woningbouw is mogelijk door de vrije ruimte achter het Wijkservicecentrum hiertoe in te richten. Tevens zal er een kavel worden uitgegeven voor de bouw van een vrijstaande woning aan de Dorpsstraat, tussen het restaurant en nummer 11.

Nieuwe Vaart
Er blijkt behoefte te bestaan aan een kleinschalig appartementencomplex waar mensen een oogje op elkaar kunnen houden en indien nodig voor elkaar kunnen zorgen. Aan de Nieuwe Vaart zou hiertoe prima ruimte kunnen worden gecreëerd. Het gaat om slechts enkele appartementen.

Parkeerruimte Dorpsplein en de Nieuwe Vaart
De plannen brengen met zich mee dat er voorzien zal moeten worden in extra parkeerruimte. Natuurlijk zal het Dorpsplein ruimte moeten blijven bieden voor het houden van activiteiten. In een eerste plan is een voorgestelde situatie geschetst waarbij hiermee rekening is gehouden.

Contact
Telefoon gemeente: 14 030
E-mail: vleutendemeern@utrecht.nl
Bezoekadres: Dorpsplein 1, Vleuten
Postadres: Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht
Openingstijden wijkservicecentrum: maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur

2 reacties op “Vernieuwing centrum Vleuten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *