Architrectencollectief Orizzontale ingezet om bijdrage te leveren aan maakplaats op Berlijnplein

28 april 2017 16:59  Redactie  Reageer

Om het project internationale allure mee te geven heeft de organisatie van RAUM het Italiaanse architrectencollectief Orizzontale uitgenodigd om hun bijdrage te leveren aan het welslagen van deze “maakplaats” voor design, kunst en technologie op het Berlijnplein.

Het hoofddoel van Orizzontale is om kunst te maken door het “her-activeren van stadsafval” zoals ze het zelf beschrijven.

Al sinds 2010 zijn de architecten bijeen om projecten te realiseren op basis van interactie met stadbewoners, om zo te komen tot een artistieke invulling van openbare (buiten) ruimten. Op het Berlijnplein zijn ze voornemens een boot te bouwen waarmee de omgeving kan worden verkent.

“Zal het een mobiele installatie worden van zwerfafval? Laten we hopen dat het kunstobject inderdaad twee doelen zal dienen: het ontsierende en milieubelastende zwerfafval uitbannen én een leerzame rondvaart door de opgeruimde omgeving.”

Lees ook:
Meer info over de projecten van Orizzontale
Op het Berlijnplein staat iets geweldigs te gebeuren!

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website