Try-out EK honkbal onder 12 jaar op UVV

1 mei 2017 22:29  Redactie  4 reacties

Afgelopen vrijdag vond op de honkbalvelden van UVV de try-out plaats voor het Europees kampioenschap Honkbal onder 12 jaar. In de vroege ochtend verzamelden zich meer dan 70 kinderen uit heel Nederland in de kantine van UVV. Vol spanning wachtten ze daar op de start van de try-out. Uit deze groep jonge honkballers wordt een selectie gemaakt voor het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen op het EK honkbal onder 12 jaar. Onder hen zaten ook Dieudonné, Julian, Roshan, Thijs, Wessel en Wietse van het eerste pupillen team van UVV. Deze 6 jongens willen heel graag een plekje in de Nederlandse selectie.

Om 10 uur precies begint de warming-up en dan lijkt ook langzaam de eerste spanning van de kinderen af te vallen. De trainers, coaches en begeleiders van het Nederlands team letten tijdens de try-out op veel aspecten. Er wordt gemeten hoe hard de kinderen kunnen sprinten, hoe ze slaan, hoe ze gooien, hoe ze in het veld klaarstaan tijdens een partijtje en nog zoveel meer. Om 16.00 uur eindigt de try-out en iedereen heeft hard gewerkt. De UVV jongens vonden het een superleuke dag. Ook al worden ze niet opgenomen in de selectie; deze dag kan niemand ze meer afpakken. De kinderen worden naar huis gestuurd met de mededeling dat ze binnen een week bericht ontvangen of ze wel of niet in de selectie zijn opgenomen. UVV kan trots zijn dat UVV-er Dieudonné is opgenomen in de selectie. Hij is natuurlijk superblij met zijn plek en hoop te schitteren op de velden van UVV tijdens het EK. Zijn teamgenoten zijn niet gekozen, maar zullen het Nederlandse team wel komen aanmoedigen. Wilt u ook de jonge talenten van oranje en de internationale talenten zien spelen dan kan dat deze zomer heel dichtbij huis. Van 10 tot en met 16 juli 2017 vindt het EK honkbal voor jeugd onder de 12 jaar plaats op het terrein van UVV waar gestreden wordt om de titel van Europees kampioen 2017.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

4 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website