Blog: Zalige zonnestralen om warm van te worden

Als je lang hebt moeten wachten op de zon dan wil je natuurlijk niets liever dan alle zon zoveel mogelijk absorberen als-ie eindelijk een keertje schijnt! Zon maakt je vrolijk! Zon maakt je mooi! Zon geeft je energie! Zalige zonnestralen om warm van te worden!

Vitamine D
Onder invloed van natuurlijk zonlicht maakt je lichaam vitamine D aan. Dat is een belangrijke vitamine om je goed te voelen. Het helpt je weerstand vergroten en versterkt botten en tanden bijvoorbeeld. Zonlicht heeft ook invloed op je hormoonsysteem, het bevordert de aanmaak van serotonine, het gelukshormoon en levert een piek in aanmaak van testosteron op (ook bij vrouwen). Deze hormonen maken dat je je beter voelt en andere mensen aantrekkelijker vindt. Daarom ontstaan romances makkelijker in het zoen- eh pardon zonseizoen.
Al die energie maakt dat je er graag op uit gaat. Lekker naar buiten! Mensen ontmoeten. Terrasje pakken. Allemaal positieve bijwerkingen van die mooie zon. Maar pas op, onderschat de zonkracht niet.


Advertentie:

Zonschade
De intensiteit van de zon wordt gekenmerkt door de kracht en niet de temperatuur. De zonkracht is vaak sterker in het voorjaar. Daardoor loop je veel meer kans op zonschade door de eerste zonnestralen. Denk aan schade in de vorm van verbranding, wat op den duur de kans op huidkanker vergroot. Maar ook schade door uitdroging van de huid, wat weer rimpels en een slappere huid tot gevolg heeft. Veel zon maakt de huid ouder dan nodig is. 
Lekker smeren dus met een zonnebrandcrème. Vergeet de lippen niet! Kijk eens in de webshop voor de aanbiedingen van deze maand: zonnebrand in de webshop of van hannah. Bij aankoop van 1 zonnebrand en de full lips, krijg je nu 20% korting op de full lips.

Zonnebank
Bij gebrek aan zonnestralen buiten heeft het geen zin om naar de zonnebank te gaan, omdat vitamine D alleen wordt aangemaakt onder invloed van UVB -stralen en die komen van een natuurlijke zon. Vitamine D kun je overigens wel halen uit het eten van vette vis, margarine, eieren (en levertraan). Maar de effectiefste leverancier is de zon zelf.
Bescherm jezelf bijtijds, zodat je onbekommerd kunt genieten van de positieve effecten van de zon. Heb een fijn en vrolijk zo(-e)nseizoen!

Lees hier alle tips en artikelen van Schoonheidssalon Centrum Phoenix

Geschreven voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.