Bewoner in beeld: Vrijwilliger Nasrin Salimi

De in Iran geboren Nasrin Salimi heeft een universiteitsdiploma Engelse literatuur en 14 jaar werkervaring als trainingscoördinator bij Xerox in eigen land. Gedurende die periode heeft zij diverse werkgerelateerde trainingen en opleidingen gevolgd.
In maart 2005 kwam zij met haar man naar Nederland in de wijk Veldhuizen in De Meern te wonen. Datzelfde jaar begon zij in september met het volgen van intensieve Nederlandse lessen bij het James Boswell Instituut NT2, het interne opleidingsinstituut van de Universiteit Utrecht. Deze rondde zij met een diploma af in 2007.
Datzelfde jaar ging Nasrin als vrijwilliger werken. In 2016 ging zij 1 dag per week werken voor U Centraal en maakt zij daar de nieuwsbrief, wat zij tot op heden doet.

Nasrin vertelt geanimeerd dat nu haar zoon wat ouder wordt, zij graag meer ervaring wil opdoen op kantoor. Tijdens een ander kortstondig vrijwilligersbaantje bij de Huiskamer van de wijk Terwijde, ontmoette zij tijdens een training sociaal makelaar Janneke van der Meulen van Welzaam. Nasrin vroeg haar of zij nog meer leuk vrijwilligerswerk wist en zo kwam het dat Nasrin bij Welzaam belandde.
Enkele uurtjes per week helpt Nasrin nu de Telefoondienst van de burenhulp diensten met allerhande administratieve taken, en elke dinsdag en donderdag van 09:00-14:00 uur assisteert zij Janneke bij het project WIL (Wijk Informatie Lijnen) & Samen (sociale netwerken, opgezet om het senioren mogelijk te maken langer zelfstandig én prettig in de wijk te blijven wonen) met onder andere het maken van de nieuwsbrief.
Meer informatie over WIL en Samen vindt u op www.welzaamutrecht.nl onder het kopje Welzaam in de wijk.

Welzaam Vleuten-De Meern heeft heel véél leuke vrijwilligersfuncties. Wilt u weten of er iets voor u bij zit? Kijk dan even op de website van Welzaam of neem contact op met Janneke van der Meulen via tel.nr. 06-23632217 of email haar.

Lees hier alle artikelen van bekende en onbekende bewoners

Tekst en foto: Ellen F. Bergakker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].