Inschrijvingen om te wonen naast statushouders gesloten

Place2BU het wooncomplex voor ‘dragers en vragers’. Op 1 mei zijn de inschrijvingen gesloten, er zijn 550 plekken en 750 aanmeldingen. Dragers zijn mensen tussen de 23 en 27 volledig geïntegreerd in Nederland. De vragers zijn statushouders en mensen uit maatschappelijke opvangnetten.

Midden in maart is er kennis gemaakt met de grote groep enthousiaste jongeren die zich hebben aangemeld voor place2BU. Bij deze kennismaking hebben de jongeren gehoord hoe het is om te wonen in deze woonvorm. Het is namelijk de bedoeling dat de dragers, de vragers ondersteunen en helpen integreren. De jongeren die zich hebben ingeschreven konden hier ook elkaar ontmoeten en overleggen.

50 jongeren uitgekozen op basis van hun motivatie. Tijdens een van de zes informatiebijeenkomsten waar de 550 jongeren voor zijn uitgenodigd horen ze nog meer over de woonvorm. Later volgt de bijeenkomst voor statushouders en mensen uit de maatschappelijke opvang die ook in Place2BU willen wonen. Arlette Arends vertelt dat wanneer ze de indeling van de vier woonblokken hebben gemaakt, ze de kennismaking sessies organiseren. Hier kunnen de nieuwe bewoners elkaar ontmoeten.

Op 23 en 24 mei wordt het eerste woonblok opgeleverd. Daarna volgen de overige 3 blokken. Naar verwachting zijn eind juli alle 4 blokken opgeleverd.

Geschreven door: Lynn Renckens, Hogeschool Utrecht
F
oto: Hans Peter van Rietschoten

9 gedachten over “Inschrijvingen om te wonen naast statushouders gesloten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.