Prepaid card voor een initiatief

9 mei 2017 11:15  Redactie  1 reactie

Wanneer iemand een initiatief in de buurt wil organiseren, kan het voorkomen dat hij/zij geen geld voor het initiatief op de privérekening kan ontvangen. Om dit probleem op te lossen, heeft de gemeente Utrecht, in samenwerking met stichting Me’kaar, de prepaid card ontwikkeld: een speciale bankpas met saldo van het toegekende bedrag uit de aanvraag voor een initiatief.

Voor wie?
Iedere inwoner van de gemeente Utrecht die, door bijvoorbeeld een ww- of bijstandsuitkering of een echtscheiding, geen geld voor een buurtinitiatief op de privérekening kan ontvangen, kan gebruik maken van de prepaid card. Organisaties kunnen geen gebruik maken van de prepaid card. Verder is de prepaid card alleen bestemd voor bijdragen uit het Initiatievenfonds en dus niet voor andere subsidies.

Aanvragen en ophalen
Het aanvragen van de prepaid card is eenvoudig. Tijdens het aanvragen van een bijdrage uit het Initiatievenfonds, zowel bij het invullen van een digitaal formulier als bij een sociaal makelaar of medewerker van een wijkbureau, kan jij altijd aangeven dat jij een prepaid card nodig hebt. Na aanvraag kan jij de card komen ophalen bij stichting Me’kaar (Malakkastraat 6, 3531 HM Utrecht). Bij het afhalen krijg jij een instructiebrief over het gebruik van de prepaid card mee.

Meer informatie
Voor meer informatie kan jij mailen naar prepaid@mekaarutrecht.nl. Ook kan jij langsgaan bij een wijkbureau in jouw buurt of contact opnemen met een van de volgende sociale makelaars: DOENJA Dienstverlening (www.doenjadienstverlening.nl), Me’kaar (www.mekaarutrecht.nl), Vooruit (www.vooruitutrecht.nl), Welzaam (www.welzaamutrecht.nl) en Wijk&Co (www.wijkenco.nl).

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

1 reactie

  1. Ans Klunder

    Dat is een goede regeling…had veel eerder gemogen!! Hopelijk kunnen nog meer initiatieven zo gestart worden.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website