Wil: buurtnetwerk van en voor bewoners

Wil, de afkorting van “Wijk informatie Lijnen”, bundelt alle informatie van de verschillende netwerken in Vleuten-De Meern, waarmee ze bewoners helpen met het vinden van wat zij nodig hebben. Wil koppelt mensen met een hulpvraag aan buurtbewoners die zich inzetten om hun buurtbewoners te helpen. Daarmee is Wil er van en voor buurtbewoners.

Het zal niemand ontgaan zijn dat er in de wijk veel activiteiten worden georganiseerd door veel verschillende mensen en organisaties. Het is goed dat Vleuten-De Meern een levendige wijk is en dat de bewoners zich actief inzetten voor de buurt, maar alle verschillende netwerken en ´sociale kaarten´, ook van professionals die in de wijk werken, zorgen er steeds vaker voor dat wanneer bewoners iets zoeken, zij niet makkelijk kunnen vinden wat zij nodig hebben.

Waar helpt Wil bij?
Om de informatie van al deze netwerken te bundelen en zo buurtbewoners te kunnen helpen met hun zoektocht, heeft men Wil opgezet. Door de gebundelde informatie kent Wil de wijk als geen ander en is Wil een goede verzamelpunt van kennis en informatie. Iedereen kan er terecht, zoals iemand die nieuwe mensen wil ontmoeten of iemand die wil weten waar er activiteiten plaatsvinden. Wil weet ook bij welke mensen jij terecht kunt als jij naar iets specifieks op zoek bent. Enkele voorbeeldvragen en -problemen waar jij bij Wil mee kan aankloppen, zijn:

  • Ik ben nieuw in deze wijk en wil graag samen eten met anderen, waar kan dat?
  • Het gaat niet zo goed met mijn moeder, kan er iemand een oogje in het zeil houden?
  • Ik heb een brief gekregen die ik niet goed begrijp…
  • Ik wil iets voor mijn buren betekenen…
  • Ik zoek hulp bij het snoeien van een heg…
  • Mijn buurman heeft vervoer naar het ziekenhuis nodig…
  • Ik wil graag op familiebezoek, maar kan er zelf niet komen…
  • Waar kan ik een buurtloopje organiseren…

Bijeenkomsten
Wil organiseert ook bewonersbijeenkomsten, waar iedere (actieve) buurtbewoner en vrijwilliger van harte welkom is. De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 10 mei in De Schalm (De Meern). Maandag 12 juni vindt er een bijeenkomst plaats in de Schakel (Vleuten) en woensdag 20 september in De Weide Wereld (Vleuterweide). Elke bijeenkomst start om 10:00 uur en eindigt rond 12:00 uur. Jij kan je aanmelden door te mailen naar [email protected]

Meer informatie
Mocht jij op de hoogte willen blijven van alles rondom Wil, dan kan jij je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. Mocht jij bovendien graag actief willen meedenken en -helpen aan Wil, bekijk dan de vacature en mail naar [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].