Restauratie Boerderij De Hoef

11 mei 2017 14:24  Redactie  Reageer

Sinds 18 april is herbestemmingsspecialist BOEi bezig met het restaureren van Boerderij De Hoef in Leidsche Rijn.

Boerderij De Hoef, gelegen in Hoge Weide, is een plek voor ontmoeting, ontspanning en educatie. Onder andere BSO Theater in de Wolken, Uitvaartonderneming Leidsche Rijn/Domstand en omstreken, Care & Culture en de Protestantse Kerk Leidsche Rijn maken gebruik van De Hoef. Ook worden er veel workshops en evenementen georganiseerd, voor zowel jong als oud. De missie, aldus Boerderij De Hoef, is het stimuleren en (mede)organiseren van sociaal- en cultureel maatschappelijke activiteiten ter bevordering van de leefbaarheid in de wijk en de directe omgeving.

Restauratie
De Hoef bestaat uit een nostalgische monumentale boerderij, de deel (stal), de wagenschuur, de hooischuur en het erf rondom de boerderij. De werkzaamheden die de komende tijd in De Hoef plaats zullen vinden, bestaan uit het restaureren van de wagenschuur en het plaatsen van een nieuw interieur in de boerderij. De restauratie van de wagenschuur is nodig om de BSO In de Wolken en dagbesteding voor Matthias Zorg daar een plek te kunnen geven. Als alles volgens planning verloopt, zal de restauratie eind juni klaar zijn.

Toekomstplannen
Er zal steeds meer te doen zijn in en rondom Boerderij De Hoef. Zo wordt er eind 2017 de grootste speeltuin van Leidsche Rijn geopend, een natuurspeeltuin van wel 5000m². Deze zal worden beheerd door Boerderij de Hoef en grenst ook direct aan de boerderij. De oude hooischuur zal worden omgebouwd tot een speeltuingebouw annex theehuis – kiosk met een terras met uitzicht op de speeltuin. Verder wordt er momenteel gekeken naar de mogelijkheden voor een kleine kinderboerderij met dierenweide. Deze zou volgens voornemens begin 2018 gerealiseerd moeten worden.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website