Opening Dafne Schippers brug

Als ze had gewild, had ze over de hoofden kunnen lopen.
Vele rijen dik stond het publiek te wachten tot Dafne Schippers de brug zou openen die naar haar is vernoemd. “Haast voor Dafne geboren werd lag het plan voor een brug op deze plek over het Amsterdam Rijnkanaal al op de tekentafel” aldus wethouder van Verkeer en Mobiliteit Lot van Hooijdonk. In haar toespraakje benoemde Lot van Hooijdonk “de verbindende functie van de brug. De stadsdelen Leidsche Rijn en oog in Al zijn letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar gebracht.”
Met het welkom heten van 18 kinderen, assistent brug openers, werd de brug officieel voor geopend verklaard. Dafne Schippers viel de eer te beurt om deze lopertjes binnen te halen die vanaf de ‘stadse’ kant de brug op renden om in Leidsche Rijn over de meet te komen.
De Dafne Schippers brug staat vanaf nu in het straatnamenregister van de gemeente Utrecht en zal gesierd worden met een officieel straatnaam bord.

1 reactie op “Opening Dafne Schippers brug”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.