familievoorstelling De Nacht van de Kakkerlak vanaf 19 mei te zien

15 mei 2017 11:25  Redactie  Reageer

De vrijstaat organiseert binnenkort hun achtste familievoorstelling. Deze keer wordt het een griezelige voorstelling, waarin insecten in opstand komen tegen de mens.

Inhoud
Vrijdag 19 tot en met woensdag 24 mei wordt de voorstelling “De Nacht van de Kakkerlak” opgevoerd. Insecten spelen in deze voorstelling de hoofdrol. Zij worden gehaat, bespoten en vertrapt door de mens; reden genoeg om in opstand te komen. Insecten sluiten bondgenootschap aan met het mensenmeisje Teekla en samen gaan ze hun aartsvijanden, mensen, een lesje leren.

 

Teekla werd namelijk op school uitgemaakt voor pissebed en zij begon zich steeds vaker af te vragen of de pestkoppen gelijk hadden. Wanneer een schoonmaakster een mierennest onder de plint van hun huis bespoot, was dat het begin van Teekla’s wonderlijke maar griezelige trip naar de nachtelijke onderwereld. Hier werd zij liefdevol opgenomen bij het insectenvolk dat ondergronds leeft. Na een tijdje keert zij als sluipwesp terug naar de mensenwereld, met als missie daar een einde te maken aan de haat en terreur van de Mens.

Data, plaats en kaartjes
De voorstelling gaat twee keer in première, omdat er twee verschillende kindercasts zijn. De eerste première is vrijdag 19 mei om 19:30 uur, met kindercast Hof ter Weide. De tweede is zaterdag 20 mei, ook om 19:30 uur, met kindercast OBS de Klimroos. Verder is er op zondag 21 mei en woensdag 24 mei, beide om 15:00 uur, een namiddagvoorstelling.

De Nacht van de Kakkerlak wordt gespeeld in Podium Hoge Woerd. Een kaartje kost €10,00 voor een volwassene en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar oud. Kaartjes zijn te koop via de website van Podium Hoge Woerd.

De voorstelling is griezelig en voor echte durfallen. De minimumleeftijd van deze voorstelling is daarom acht jaar.

Workshop Insect op je Kop
Op zondag 21 en woensdag 24 mei wordt, voorafgaand aan de voorstelling, de workshop “Insect op je Kop” gegeven. Tijdens deze workshop kunnen kinderen samen met Kim van der Zijde een insectenhoofddeksel maken. Kim is theatervormgever en maakt het decor en de kostuums voor De Nacht van de Kakkerlak. Als jouw kind er, net als de cast, uit wil zien als een insect, kan dat met deze workshop. Er wordt gebruik gemaakt van panty’s en schuimrubber om de meest wonderbaarlijke en fantasierijke insectenhoofddeksels te creëren.
De workshop duurt van 13:15 tot 14:45 uur, maar het knutselen zal ongeveer een uur in beslag nemen. Als jij zeker wilt zijn van een plekje, wordt jou geadviseerd om op tijd te komen. Deelname aan de workshop is gratis.


De Nacht van de Kakkerlak is een coproductie met Podium Hoge Woerd, het Amadeus Lyceum en basisscholen Hof ter Weide en De Klimroos.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website