Opening Weggeefwinkel Mooi4Nix in High Tea thema

Op vrijdag 19 mei wordt de winkel Mooi4Nix feestelijk geopend. Mooi4Nix is een nieuwe tweedehands weggeefwinkel en ontmoetingsplaats in Buurtcentrum De Weide Wereld in Vleuterweide.

Door vrijwilligers, voor iedereen
Mooi4Nix is bedacht en opgezet door Ans Klunder. Het team is uitgegroeid en bestaat inmiddels uit zeven vrijwilligers. Iedereen is welkom in deze nieuwe weggeefwinkel om de komen geven, nemen, delen en om elkaar te ontmoeten. Geld telt hier niet. Wat wel telt, is de bijdrage aan het minderen van consumptie en van de afvalberg door goede, gebruikte spullen door te geven aan anderen of door zelf, in plaats van iets gloednieuws te kopen, iets tweedehands te nemen. Spullen die hier kunnen worden ingeleverd en afgehaald, zijn goede, bruikbare spullen zoals speelgoed, kleding, sieraden, boeken, spellen en kleine huishoudelijke artikelen.

Regels
In de winkel zullen de “spelregels” uitgebreid te lezen zijn, maar de belangrijkste regels zijn dat de spullen alleen tijdens de openingstijden worden ingeleverd, dat de ingeleverde artikelen bruikbaar, heel, compleet en schoon moeten zijn, dat één persoon maximaal vijf artikelen per dag mag meenemen zonder ervoor te hoeven betalen en dat de meegenomen artikelen alleen voor eigen gebruik zijn en niet mogen worden doorverkocht. Ook dienen kinderen tot zestien jaar oud met een ouder/verzorger te komen. De vrijwilligers van Mooi4Nix hebben het recht om artikelen die niet voldoen aan de hiervoor genoemde regels te weigeren en om bezoekers die zich niet aan de hiervoor genoemde regels houden toegang tot de winkel te ontzeggen en te weigeren.

Opening en openingstijden
Vrijdag 19 mei wordt de nieuw opgezette weggeefwinkel feestelijk geopend. De opening is in een “high tea” thema en duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Iedereen is van harte welkom om de opening mee te vieren. De opening vindt plaats op de locatie van de winkel, in Buurtcentrum De Weide Wereld (Teunisbloemlaan 50, Vleuten). De winkel zal elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 16:00 geopend zijn, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.