GemeenschappelijkWonenDag

19 mei 2017 11:11  Redactie  Reageer

Morgen, zaterdag 20 mei, is het de Europese GemeenschappelijkWonenDag. Deze dag wordt georganiseerd door de Landelijke Vereniging Centraal Wonen (LVCW) en de Landelijke Vereniging Gemeenschappelijkwonen van Ouderen (LVGO). Het doel van deze dag is om gemeenschappelijk wonen zichtbaarder te maken. In Leidsche Rijn openen Woongroep Vleuterweide en Woongroep Terwijde hun deuren voor bezoekers.

Doel
Deze dag is een open dag van en voor woongemeenschappen in Nederland en andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk en Italië. Woongemeenschappen worden tijdens deze dag zichtbaarder gemaakt en iedereen kan een kijkje nemen in een woongemeenschap. Op deze manier proberen de LVCW en de LVGO meer bekendheid en meer maatschappelijk draagvlak voor woongemeenschappen te creëren, zodat er steeds meer specifieke wensen voor woongemeenschappen nationaal gerealiseerd kunnen worden. En nu ook internationaal, want GemeenschappelijkWonenDag krijgt steeds meer een internationaal karakter.

Bezoek een woongemeenschap
Om het doel van de GemeenschappelijkWonenDag zo goed mogelijk te doen slagen, is het belangrijk dat zo veel mogelijk woongemeenschappen aan deze dag meedoen en dat zo veel mogelijk mensen de woongemeenschappen bezoeken.

In Leidsche Rijn doen Woongroep Terwijde en Woongroep Vleuterweide mee aan de GemeenschappelijkWonenDag. Woongroep Terwijde is in 2000 van start gegaan en sinds 2008 woont de woongroep in het nieuw opgeleverde appartementencomplex “De Componist”. Tijdens de GemeenschappelijkWonenDag kan jij hun huiskamer op Operettelaan 381 van 13:00 tot 16:00 uur bezoeken. Woongroep Vleuterweide (Moerasvaren 9) is een groep vitale 50-plussers dat sinds zes jaar in het appartementencomplex “De Scheg” in Vleuterweide woont. Hier ben jij op GemeenschappelijkWonenDag van 11:00 tot 15:00 uur welkom.

Als jij een woongemeenschap buiten Leidsche Rijn wilt bezoeken, kijk dan op deze kaart welke woongemeenschappen hun deuren voor jou openen. Woon jij zelf in een woongemeenschap? Dan kan jij jullie deelname nu nog melden, waarna jullie adres- en andere gegevens op de website van Gemeenschappelijkwonen worden geplaatst.


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website