Nieuw gebouw voor Shri Krishna School en OBS Pantarijn

19 mei 2017 11:46  Redactie  Reageer

De Shri Krishna School en de Openbare basisschool Pantarijn krijgen een nieuw gebouw. Het nieuwe schoolgebouw, dat net als het oude gebouw op de Van Lawick van Pabstlaan 1 in De Meern komt te staan, zal naar verwachting in 2019 klaar zijn. Het Triogebouw, waar de scholen momenteel tijdelijk verblijven, wordt dan gesloopt.

Het Ontwerp
Het nieuwe schoolgebouw komt op de Van Lawick van Pabstlaan 1 in De Meern te staan, op dezelfde plek als waar de Shri Krishna School en OBS Pantarijn al een gebouw deelden. Elke school krijgt zijn eigen deel in het nieuwe gebouw. Daarbij zullen er delen door beide scholen gebruikt worden, bijvoorbeeld een gezamenlijke hal.

De architect maakt momenteel een voorlopig ontwerp voor het nieuwe schoolgebouw. In dit ontwerp zal rekening worden gehouden met het zichtbaar maken van de Limes, de grens van het voormalige Romeinse Rijk, die over de locatie loopt. Ook zal het nieuwe gebouw meer klassen moeten kunnen onderbrengen dan de scholen momenteel hebben, zodat de scholen zonder zorgen in leerlingaantallen kunnen groeien.

Daarbij zal het ontwerp voor de Hindoeïstische Shri Krishna School rekening houden met het Indiase Vastu principe. De ingang van het gebouw moet aan het noorden of het noordoosten liggen, de lokalen moeten in een met een kompas gemeten precisie in de juiste energiebaan liggen, er moet zo veel mogelijk natuurlijk daglicht het gebouw in kunnen komen, men zal voornamelijk moeten bouwen met natuurlijke materialen als hout en de juiste kleurstellingen moeten worden aangehouden. Dit alles zal een zeer prettige en rustige leeromgeving creëren, waardoor de prestaties van leerlingen omhoog gaan.

De planning
In het schooljaar van 2016-2017 zijn de scholen tijdelijk verhuisd naar een nieuwe locatie, het “Triogebouw”. Dit gebouw is in 2009 neergezet voor de tijdelijke huisvesting van basisscholen. Omwonenden zullen in het najaar van 2017 een uitnodiging ontvangen om het voorlopig ontwerp te bespreken. Het ontwerp van de architect bepaalt of er een bestemmingsplanprocedure nodig is. Dit hangt namelijk onder meer af van de exacte locatie van het gebouw op de kavel. Vanaf de zomer van 2018 zal er gebouwd gaan worden, zodat in 2019 beide scholen kunnen verhuizen naar het nieuwe schoolgebouw. Het Triogebouw zal dan worden gesloopt.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website