Blog: Daar ga je

Daar staan we dan, voor het laatst. Je zegt ‘oh ja, ik heb nog iets voor je!’ Uit je tas haal je een doosje chocola waarvan ik weet dat niet je moeder maar jijzelf dit gekocht hebt van je zorgvuldig zelfverdiende geld. ‘Bedankt voor je bijlessen,’ zeg je met een warme glimlach. En ik, ik slik even wat weg en geef je een flinke knuffel.
Ik kijk je na wanneer je met je lange lijf vol vertrouwen de straat uitfietst. En ik weet dat ik er straks ben, op je diploma-uitreiking. Met zakdoekjes en zere handen van het applaudisseren. Want slagen ga je! Na al die jaren knokken, mensen om je heen die je veel te jong verloor, tegenslagen en een keer blijven zitten sta je hier. Ik heb een paar grijze haren overgehouden aan de zorgen die ik om je heb gehad. Bezorgde telefoontjes gepleegd met je moeder. Tot een half jaar geleden. Ineens was het kwartje gevallen bij je. Ik zag het genoegen waarmee je uiteindelijk de oplossing opschreef na een lange berekening die je hoofdbrekens had gekost maar waar je zelf op was gekomen. En ik wist dat je gaat slagen.
Al die jaren met hoogte- en dieptepunten heb ik aan de zijlijn gestaan en je zien groeien van jongen tot volwassene. Een fantastisch mens.
Die grijze haren? Ik draag ze met trots. Want trots ben ik, op jou. Vlieg uit jongen, excuus ik bedoel jongeman, en heb een prachtig leven!

En nu moet ik even dringend je moeder bellen. Zij is namelijk zenuwachtiger over je eindexamen dan jijā€¦


Advertentie:

Annemarie

Lees hier alle blogs van Annemarie

2 reacties op “Blog: Daar ga je”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.