Bewoner in beeld: Danielle Berghoef van buurtspeeltuin De Albatros

23 mei 2017 11:25  Redactie  Reageer

Danielle Berghoef werd in Harmelen geboren maar woont nu in De Meern. Na de MAVO heeft zij Sociaal Pedagogisch Werk gestudeerd en vervolgens altijd in de kinderopvang gewerkt tot 2012. Zij heeft 2 zoontjes en organiseert graag kinderfeestjes voor hen. Zo kwam het dat zij in 2013 een fotospeurtocht organiseerde dat eindigde bij de piratenschip-speeltuin ter hoogte van winkelcentrum Vleuterweide. Daar hoorde zij over een andere speeltuin, namelijk De Albatros, en besloot aansluitend daar ook nog even heen te gaan. Daar zag zij een poster van Welzaam hangen met een oproep voor vrijwilligers en gaf zich op. Dat beviel zo goed dat zij er nooit meer is weggegaan.
In 2014 ging Danielle als overblijfkracht op RK Basisschool Driekoningen in De Meern helpen. “Ik wil het liefst voor altijd verbonden blijven met kinderen” verkondigt zij enthousiast. “Ik word buiten vrijwel altijd herkend en begroet door de kinderen met wie ik intussen een hechte band heb opgebouwd.” En zeker met haar vaste klas, de Flamingo’s.

Bij buurtspeeltuin De Albatros begon Danielle in eerste instantie om de zaterdag en soms op woensdagen met knutselactiviteiten. Denk daarbij aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die spontaan binnen komen met hun ouders. Nu doet zij dit eenmaal per maand. In de afgelopen 3 jaren heeft Danielle al heel wat leuke creatieve projecten met de kinderen samen gedaan, zoals bloempotjes maken met zaadjes er in, spiegels mozaïeken, sieraden ontwerpen, papier-maché luchtballonnen maken en daarna beschilderen en voorzien van touwtjes, maar ook allerlei oud Hollandse spelletjes zoals koekhappen, een aardappel-lepelrace, zaklopen, snoep uit een teil met water happen, enzovoorts. Vorig jaar in de meivakantie had zij 3 activiteiten georganiseerd per week en dat 2 weken lang. Er was veel animo voor.

Eenmaal per jaar organiseert Danielle met ondersteuning van Welzaam een drukbezochte rommelmarkt op de laatste zondag van september, in buurtspeeltuin De Albatros, met vorig jaar maar liefst 27 kraampjes van buurtbewoners die er hun overtollige spulletjes verkochten.
Kerkgenootschap Uniek helpt al 3 jaar mee met de uitvoering van de rommelmarkten, door te zorgen dat iedereen een plekje krijgt en met de verkoop van koffie en broodjes. Zelf staan ze er ook met een suikerspinautomaat en een schminkkraam. In september van dit jaar is het weer zo ver. Wie het leuk vindt mee te doen kan zich nu al opgeven via speeltuin.albatros@gmail.com – Omdat er altijd zoveel te doen is verwacht Danielle ook deze zomer veel drukte bij De Albatros. Kom jij ook een keer gezellig kijken / spelen / mee knutselen?

Buurtspeeltuin De Albatros kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken die bijvoorbeeld meehelpen met de kinderfietsjes op te knappen, hutten bouwen van houten pallets (gereedschap ligt er al) om nog meer drukte in de speeltuin te speeltuin te krijgen, kinderactiviteiten te begeleiden, iemand die de speeltuin elke dag komt opendoen en er dan blijft om toezicht te houden, de Ouder- en Kindgroep begeleiden, en nog tal van andere hand- en spandiensten t.b.v. de speeltuin verrichten. Iedereen is welkom. U kunt zich melden bij Welzaam Sociaal Makelaar Saida Marouf via email saidamarouf@welzaamutrecht.nl of tel.nr. 06-34736066.

Geschreven door Ellen F. Bergakker

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website