Dag van het Park: 501 soorten dag

Zondag 28 mei is het weer de Dag van het Park. Deze editie luidt het thema “501 soorten” en wordt er een wandeling door het Máximapark georganiseerd. Het doel is om zo veel mogelijk soorten dieren en planten te determineren.

Het Máximapark organiseert, in samenwerking met Steede Hoge Woerd, ook dit jaar weer de Dag van het Park. De editie van dit jaar wordt “501 soorten dag” genoemd. In het Máximapark kan iedereen dan ook meehelpen met het tellen van zo veel mogelijk soorten vogels, vlinders, andere insecten, planten, bomen en waterdieren.

De dag begint met een door een deskundige geleide wandeling. Deze start bij twee locaties, namelijk bij Steede Hoge Woerd en bij de werkschuur in het Máximapark (Alendorperweg 10A). Vanaf 7:30 uur ben jij daar welkom voor een kop koffie of thee en om 8:00 uur start de wandeling. De twee groepen ontmoeten elkaar halverwege voor een eenvoudige lunch, die door Steede Hoge Woerd georganiseerd wordt. Rond 12:00 uur kunnen kinderen slootje prutten en zo proberen het aantal gevonden soorten te verhogen.

Als jij wilt, kan jij de gehele wandeling meelopen. Het is echter ook geen probleem wanneer jij liever maar een uurtje langs komt om te helpen, want elke determinatiehulp is welkom. Deelname aan de activiteiten is kosteloos. Rond 15:00 uur wordt er bekend gemaakt of de 501 soorten gehaald zijn, of zijn het er zelfs meer geworden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.