Oldtimer Parade Aanslingeren viert 25-jarig jubileum

Donderdag 25 mei, op Hemelvaartsdag, viert de Oldtimer Parade Aanslingeren zijn 25-jarig bestaan. Dit gratis evenement, dat plaatsvindt in Harmelen, bestaat uit een parade van vele unieke tractoren, die later ook van dichtbij bewonderd kunnen worden.

Een vijf kilometer lange sliert van tractoren
Op Hemelvaartsochtend verzamelen meer dan 300 bijzondere en historische tractoren uit heel Nederland zich in Harmelen, nabij Gerverscop 22. Vanaf daar zullen rond 9:15 uur deze unieke tractoren als een bont gekleurd lint van meer dan vijf kilometer lang vertrekken voor een toertocht door het Groene Hart. De route van deze jubileumeditie kan jij hier bekijken. Rond 12:30 uur worden de tractoren terugverwacht. De bezoekers kunnen dan van 13:00 tot 17:00 uur alle tractoren van dichtbij komen bekijken.

Hoe het is ontstaan
Voor de vertrekplek nabij Gerverscop 22 is gekozen, omdat daar de basis van O.P.A. is gelegd. 25 Jaar geleden vertrokken er vanaf daar 20 trekkers voor een toer door de naburige polder. In die tijd was er ook een pitstop ingebouwd: een kleine kroeg, waar men even koffie dronk en opwarmde om vervolgens weer naar huis terug te keren. Na het succes van die eerste keer is de O.P.A., inclusief de pitstop, blijven bestaan en is het tot een jaarlijks evenement uitgegroeid.

Unieke tractoren
De leeftijd van de tractoren varieert van 50 tot wel 100 jaar. Een groot aantal tractoren zijn nog in de originele staat, een enkele is zelfs nog steeds in bedrijf, een aantal zijn geïmporteerd en een aantal zijn van opa op kleinzoon overgegaan. Ook is er een unieke collectie stationaire motoren en oude landbouwwerktuigen te aanschouwen, die na al die jaren van dienst ook nog feilloos werken.

Wees welkom!
Iedereen is van harte welkom op deze jubileumeditie van de Oldtimer Parade Aanslingeren om samen met duizenden andere bezoekers alle unieke werktuigen te komen bewonderen. Het evenement is gratis te bezoeken. Ben jij benieuwd wat jij kan verwachten? Bekijk dan alvast enkele foto’s van de voorgaande edities op de website van O.P.A.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.