Zingende Beelden op 4 juni: Hoe het sprookje begon

Cultuur 19 organiseert op zondag 4 juni een nieuwe editie van Zingende Beelden, een theatrale wandeling met dansvoorstellingen op de mooiste locaties in het Máximapark, waarbij het meerjarig kunstprogramma Beyond Utrecht, bestaande uit beelden van (inter)nationaal vermaarde makers, op een bijzondere manier onder de aandacht wordt gebracht. Deze keer wordt jij bij Zingende Beelden meegenomen in het verhaal van de Boze Koningin.

Foto: Peter Jelsma

Deze editie
Het verhaal van de Boze Koningin begint van jongs af aan. Via een kijkje in haar leven kom jij erachter hoe het komt dat deze koningin zo slecht is geworden. De cast bestaat uit professionele dansers, muzikanten en spelers, maar ook uit talloze getalenteerde jongeren van onder meer MBO Utrechtse Dans Academie, Amadeus Lyceum, Harmonie Orkest Vleuten en Dans Atelier 42. Voor de artistiek leiding heeft Cultuur 19, net als bij de door 1200 mensen bezochte editie van 2015, Minke Elise Brands benaderd. Brands is afgestudeerd als danseres aan de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg en heeft tien jaar lang als danseres gewerkt bij bijvoorbeeld Het Nationale Ballet in Amsterdam. Sinds 2002 maakt zij dansvoorstellingen voor internationale podia en sinds 2012 heeft zij haar eigen dansschool hier in Leidsche Rijn.

Meer informatie
Zingende Beelden: Hoe het sprookje begon kan jij zondag 4 juni in het Máximapark komen bekijken. Vanaf het vertrekpunt bij het Observatorium, naast Parkrestaurant Anafora, start de wandeling met het publiek door het park. De vertrektijden zijn 11:30, 13:00, 14:30 en 16:00 uur en de voorstelling duurt een uur en 45 minuten. De minimumleeftijd is zes jaar. Toegang is gratis, maar een donatie na afloop wordt erg op prijs gesteld. De voorstelling gaat ook bij slecht weer door en de organisatie adviseert om stevige schoenen aan te trekken.

Meer informatie kan jij vinden op www.zingendebeelden.nl en www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.