Maandelijkse ecologische Bio Markt in Leidsche Rijn

Elke 1e zondag van de maand is er een Bio Markt in Metaal Kathedraal. Op zondag 4 juni is de tweede editie van deze maandelijks terugkerende markt met een biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas. De Bio Markt is open tussen 11.00 – 15.00 uur en vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg 20 in De Meern.

Markt met een verhaal
Met de komst van een integraal voedselbos in toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van deze ontwikkelingen te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een BioMarkt. Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens de plek waar delen van de programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt. Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen ze voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op bijzondere wijze aan de hand genomen worden door en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd medio 1800 gebouwd en was daarmee een van Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar metaalfabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen door kunstenaars. Nu is het een bruisend nieuw Mekka voor een breed publiek, Utrechtse makers, kunstenaars, performers en evenementen.

Buurtdiner

Vintage markt in Metaal Kathedraal

5 gedachten over “Maandelijkse ecologische Bio Markt in Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.