Kunst kijken en beleven in Ateliers Kersenboomgaard op zaterdag 10 juni

Zaterdag 10 juni vanaf 14.00 uur zijn de deuren van de ateliers in de kersenboomgaard geopend. Je kunt gluren in de ateliers van diverse kunstenaars: van keramist tot geluidskunstenaar, van theatermaker tot autonoom kunstenaar, van grafisch ontwerper tot fotograaf, van theatervormgever tot sieraden ontwerper. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in deze diverse ateliers en te komen genieten van allerlei festiviteiten in de boomgaard. Zo speelt o.a. de familievoorstelling ‘De Dromeneter’ van theatergroep The Locals, is er een kinderspeurtocht uitgezet, kunt u luisteren naar diverse muzikale optredens, genieten van een hapje en een drankje en is er in de late uurtjes een openlucht bioscoop.

Extra bijzonder is dit jaar het project ‘Aandacht’ van kunstenares Iris Honderdos.
Een project waarbij een grote kas in de kersenboomgaard is geplaatst; het is een installatie met planten van nieuwe bewoners in de aangrenzende wijk. Planten die hier, net als zij, nieuwe wortels zullen aanmaken. In de kas horen we hun verhalen en die van hun eigenaars in de vorm van een soundscape van geluidskunstenaar Arno Peeters. Het herinnert ons aan de kassen die hier stonden, voordat de tuinbouw in dit gebied plaats moest maken voor woningbouw. De kersenboomgaard is nog één van de laatste levende herinneringen hieraan.
Een interview van Iris Honderdos is volgende week exclusief te lezen op Regio Leidsche Rijn en in weekkrant De Brug.


Advertentie:

Programma:
14.00-19.00: ateliers geopend en diverse buitenactiviteiten
19.00-23.00: muzikale optredens, pizza’s en de openlucht bioscoop

De Kersenboomgaard is gelegen aan de Emmy van Lokhorststraat 2-60. De open dag is gratis toegankelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Voor meer informatie en een uitgebreide routebeschrijving: www.dekersenboomgaard.nl

Kom je ook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.