Jubileumjaar: Cliënten Abrona in het zonnetje tijdens sportdag op het Amadeus Lyceum

Vleuten –Voor het vijfde jaar op rij werd op het Amadeus Lyceum voor ongeveer 70 cliënten van Abrona de jaarlijkse sportdag georganiseerd. Vierentwintig leerlingen uit verschillende leerjaren begeleidden de cliënten tijdens diverse spellen in de sporthal van de Cultuurcampus. “We hebben er zin in en dat het een jubileumjaar is maakt het wel extra bijzonder” aldus Harm Beishuizen van Abrona. De ochtend stond in het teken van diverse spellen, maar er werd vooral veel gejuicht, gelachen en gedanst op de muziek van de Abrona huisband.

‘De leerlingen verdienen een 10!’
De organisatie lag in handen van de sportdocenten André en Frank van de sectie Sport en Bewegen. Zij regelden voor dit bijzondere jubileumjaar een heus dansoptreden door leerlingen voor de opening van de dag. Leerlingen uit diverse leerjaren begeleidden de cliënten. “Leerlingen konden zich aanmelden door een motivatiebrief te sturen, uit al deze brieven schreven eigenlijk alle leerlingen dat ze er gewoon erg veel zin in hadden” legt Frank uit. De sfeer in de sporthal was top: “De vrolijkheid en het enthousiasme werkt aanstekelijk!”. Cliënten hadden een geweldige dag en genoten volop. Een van de cliënten die er elk jaar weer bij is, reageerde direct enthousiast bij binnenkomst: “De leerlingen verdienen een uitstekende beoordeling, kijk eens hoe mooi ze alles voor ons hebben neergezet!”

De cliënten deden diverse spellen zoals pionnen gooien, een skelterwedstrijd, sjoelen, reuzen darts en bananenvangen. Ook werd er flink gedanst op de live muziek van de Abrona huisband en er werd vooral veel gelachen met elkaar. Na afloop van het event kregen alle cliënten een diploma uitgereikt met daarbij een speciaal jubileumlintje. De aanwezige leerlingen kijken met trots terug op een gezellige en leerzame ochtend.Amadeus Lyceum
Het Amadeus Lyceum is een school voor vmbo-TL, havo, atheneum en gymnasium. Een echte wereldburger en helemaal toekomstproof: dat ben je met een diploma van onze school. Bij ons leer je jouw kwaliteiten kennen én benutten. Zelfstandigheid vinden we belangrijk, maar je bent natuurlijk niet alleen. We helpen elkaar! Voor jouw creativiteit is alle ruimte: we zijn een cultuurprofielschool. Dus laat jezelf zien!

Abrona
Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in een brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt ondersteuning bij wonen, werken, logeren en dagopvang en verstrekt thuishulp. Op de cultuurcampus biedt Abrona dagbesteding aan tachtig cliënten. Deze dagbesteding varieert van belevingsgerichte tot arbeidsmatige activiteiten. De samenwerking met het Amadeus Lyceum verloopt heel natuurlijk en vanzelfsprekend. Cliënten van Abrona werken in de catering bij het Amadeus Lyceum.Abrona gelooft in een waardevolle plek in de samenleving voor mensen met een beperking. Met elkaar, voor elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].