Werkzaamheden kruispunt Moersbergen-Landschapsbaan begonnen

Van begin juni tot eind juli wordt de kruising bij Moersbergen-Landschapsbaan (Vleuterweide) verbeterd, zodat auto’s in het vervolg niet meer twee keer de busbaan over hoeven te steken.

Bussen en auto’s zullen, wanneer de aanpassingen gereed zijn, op het eerste deel van de huidige busbaan op dezelfde baan rijden. Auto’s hoeven de busbaan dan geen twee keer meer over te steken. De werkzaamheden bij dit kruispunt worden in fases uitgevoerd, zodat het voor het verkeer en de bouwvakkers zo veilig mogelijk blijft. Fietsers en voetgangers worden om het werkvak heen geleid. Het overige verkeer moet tijdelijk op een ander wegvak gaan rijden.


Advertentie:

Deze verbetering behoort tot één van de maatregelen om de verkeersveiligheid rond de busbaan in Vleuterweide te verbeteren. Deze maatregelen worden allemaal dit jaar uitgevoerd. Kijk hier voor een compleet overzicht van welke maatregelen er waar en wanneer getroffen worden op en rondom busbaan Vleuterweide.

8 reacties op “Werkzaamheden kruispunt Moersbergen-Landschapsbaan begonnen”

    1. Hoi Judith, inderdaad wie verzint zo iets. Zoals het nu is aangelegd is het ook wachten tot de fietsers met bosjes onderuit gereden worden.

  1. Vrees dat het niet beter wordt. Er komt vlgns mij een knip aan de andere kant, uit de richting station, en dan moet iedereen dus hierlangs. Wordt dus erg druk op dat kruispunt.

  2. Afgelopen dagen meerdere malen de route gereden. Wat een hork van een constructie. Een fietspad met mededogen van de autogebruiker om de parkeerplaats bij AH te bereiken. In Terweide zijn meerdere kruisingen tussen fietsers en auto’s onder een hoek van 45 graden aangelegd. Het probleem dat hierdoor ontstaat is dat de automobilist bijna altijd te maken krijgt met de dode hoek aan de achterzijde van de auto waardoor je A je nek vreselijk moet verdraaiien en zeker niet elke fietser zal waarnemen vanuit die hoek. U raadt het al, wederom zal de fietser hier de dupe van zijn. De Draai die nu gemaakt moet worden (S-bocht) naar de AH garage is vrij krap aangelegd, auto’s die elkaar in tegenovergestelde richting willen passeren worden gedwongen de bocht zo krap te nemen, kon dit niet echt 1 meter breder ingericht worden. Dan als laatste de busbaan. In het herinrichtingsplan stond dat de bus zich zou verweven met het verkeer richting de landschapsbaan vanaf het winkelcentrum. Nu de belijning is aangebracht is er wel een specifieke busbaan aangelegd. Dit zal zeker voor vertraging gaan zorgen omdat verkeer rechtsaf fietser voor moet laten gaan. Dit maakt de bereikbaarheid van het winkelcentrum een stuk minder aantrakkelijk. Ik ben benieuwd de aankomende tijd hoe het zal uitpakken in werkelijkheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.