Nieuw festival voor beginnende makers en professionals in Leidsche Rijn

Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern krijgt er een nieuw festival bij. Op zondag 25 juni organiseert Cultuur19 de allereerste editie van het CampusFestival. Het festival biedt amateurkunstenaars (beginnende makers) en professionals van uiteenlopende disciplines de kans om met elkaar samen te werken aan professionele producties. De resultaten van deze bijzondere ontmoetingen zijn voor het eerst te bewonderen op het festival.

Musici van het Utrechts Centrum voor de Kunsten en enkele talentvolle cursisten treden samen op met de Zingende Toren in een bijzonder concert. Klassieke muziek uit alle stijlen en landen komt aan bod in een gevarieerd programma van Händel tot Castillo. Het C-orkest van Harmonie Orkest Vleuten brengt spannende muziek ten gehore uit films als Mission Impossible en James Bond. Thami Joe Fischer en Anastasia Kostner dansen een liefdesduet uit Zingende Beelden: Hoe het sprookje begon. Het volledige programma is te vinden op www.cultuur19.nl.


Advertentie:

CultuurCampus
Cultuur19 beheert sinds januari het kunstencentrum in de CultuurCampus in Vleuterweide. Het centrum bestaat uit meerdere repetitielokalen en een theaterzaal. Hanno Tomassen (directeur Cultuur19): “Net als een Romeinse campus, is de CultuurCampus een grote open ruimte, die legio mogelijkheden biedt. De komende jaren nodigen we zoveel mogelijk makers uit om hier gezamenlijk werk te maken, of het nu gaat om theatermakers, muzikanten, dansers of beeldend kunstenaars. De CultuurCampus is toegankelijk voor talloze lokale verenigingen en organisaties. Het Utrechts Centrum voor de Kunsten, Harmonie Orkest Vleuten, Vocal Arts Academy, Amadeus Lyceum en Sesar Toneel: met zulke organisaties in huis kunnen de mooiste co-producties ontstaan.”

Het is niet de eerste keer dat Cultuur19 beginnende makers en professionals zo nadrukkelijk bijeenbrengt. Ook bij Zingende Beelden, De Maakplaats en KLUB19 was dit al geval. Naar mate het aantal bespelers van de CultuurCampus groeit, zal het festivalprogramma zich uitbreiden, met bijzondere samenwerkingen, cross-overs en andere co-producties, die speciaal gemaakt zijn voor het Campusfestival.

Het CampusFestival wordt gehouden op het plein voor de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten), naast de Zingende Toren. Het programma duurt van 13.00 tot 19.00 uur. Er is eten en drinken verzorgd door El Cappuccino, Johnny’s Garlic Fries en Smaken Verschillen. Entree is gratis. Meer informatie over het programma is te vinden op www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.