Bijeenkomst mantel- en respijtzorg op 16 juni

15 juni 2017 14:41  Redactie  Reageer

16 Juni wordt er een themabijeenkomst over mantelzorg en respijtzorg georganiseerd. Respijtzorg is het tijdelijk overnemen van het werk van de mantelzorger, zodat overbelasting kan worden voorkomen.

Een mantelzorger besteedt meestal vrij veel tijd aan het zorgen voor iemand die bijvoorbeeld gehandicapt is of een chronische ziekte heeft. Vaak heeft dit overbelasting van de mantelzorger als gevolg, gepaard gaand met het feit dat de mantelzorger te weinig tijd over heeft voor zijn (andere) gezinsleden, vrienden, werk of hobby’s. Het heeft daarom voordelen wanneer het werk van de mantelzorger tijdelijk wordt overgenomen door iemand anders; overbelasting wordt voorkomen en de zorg zal op den duur langer vol te houden zijn. Deze tijdelijke overname van zorg wordt respijtzorg genoemd.

Toch kan de overstap naar respijtzorg voor zowel de mantelzorger als de hulpbehoevende een moeilijke stap zijn. Daarom wordt er vrijdag 16 juni een gratis themabijeenkomst over dit onderwerp gehouden. Deze bijeenkomst is gericht op mantelzorgers, mensen die een mantelzorger graag zouden willen helpen, maar niet weten hoe en iedereen die meer te weten willen komen over respijtzorg. Tijdens deze bijeenkomst vertellen verschillende organisaties over de mogelijkheden van respijtzorg in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Ook zijn er mantelzorgers aanwezig om over hun ervaringen en eigen initiatieven te vertellen.

De bijeenkomst duurt van 13:30 tot 15:30 uur en vindt plaats in Cultuurcampus Vleuterweide. De inloop is vanaf 13:00 uur. Voor meer informatie kan jij bellen met de Wijk Informat Lijn: 060 677 3131. Dit kan tussen 9:00 en 11:00 uur.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website