Waterpret in de zon met de vrijwillige brandweer

Streefbedrag geldinzameling van 30.000 euro door ‘Vliegende Herten voor Duchenne’ behaald. Voor de sportclinics in sportcentrum Oudenrijn was het afgelopen zondag voor de meesten wat te warm, maar de waterspelletjes voor de deur waren voor veel kinderen een welkome attractie op de tropische dag. Het goede nieuws: de negen vrijwillige brandweermannen hebben hun startbewijs voor de zevendaagse Duchenne Heroes mountainbiketocht binnen.

De vrijwillige brandweer van kazerne De Meern organiseerde met sportcentrum Oudenrijn een aantal leuke sportclinics om geld in te zamelen voor hun deelname aan de mountainbiketocht van Duchennne Heroes in september. Vanwege Vaderdag was er ook een aantal ouder-kind clinics, zoals basketbal en tennis. Voor de basketbalclinic in de ochtend had zich een groepje enthousiastelingen aangemeld maar tegen het hete middaguur waren vooral de waterspelletjes erg populair.

“Het weer zit in dit geval niet helemaal mee”, aldus Arno van Sint Annoland, een van de negen zogeheten ‘Vliegende Herten voor Duchenne’, die in de week van 17 september de uitdaging aangaat van de zevendaagse mountainbiketocht van Zuid-Duitsland naar Nederland (Eindhoven). “Het goede nieuws is echter dat alle negen deelnemers van de tocht hun startbewijs binnen hebben, dankzij de vele acties die we afgelopen maanden hielden, met de fantastische behulp van veel ondernemers en organisaties.”

Het doel om totaal 30.000 euro aan sponsorgeld in te zamelen is hiermee behaald. Dit bedrag gaat volledig naar Duchenne Heroes, en wordt gebruikt voor onderzoek naar de progressieve spierziekte Duchenne, een ziekte die vooral bij jongens voorkomt en waaraan ook de zoon van Sint Annoland lijdt.

De Vliegende Herten gaan door met hun sponsorinzameling, maar de sportievelingen hebben nog één allerlaatste speciaal georganiseerde actie voor de boeg, waarna zij zich volledig gaan richten op de training voor het zware parcours. Aankomende zaterdag gaan zij in hun brandweerkazerne aan de Meerndijk in De Meern een dag auto’s wassen. De opbrengst komt weer ten goede van Duchenne Heroes, om zo hopelijk dichterbij een oplossing te komen voor deze spierziekte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.