Blog: Klaar voor een stralende zomer

De zomer is in zicht! En daarmee ook het zicht op de blote(-re) ledematen. Je wilt het beste van jezelf laten zien natuurlijk en dat betekent: werk aan de winkel! Ook jij bent in een paar stappen klaar voor een stralende zomer!

Voeten wellness
Trek de slippers vast uit de kast! Bedenk wel dat blote voeten vooral mooi zijn als ze goed verzorgd zijn. Neem de tijd voor een lekker oppeppende en verfrissende voetscrub. Dat is makkelijk zelf te maken met bijvoorbeeld een mix van zeezout en amandelolie. En verwijder ook met zorg de oude laag nagellak met een milde remover. Misschien is een ontspannend voetenbad ook een idee? Hier volgt een heerlijk verkwikkend recept: een paar eetlepels grof zeezout bedruppelen met een etherische olie (bijv. rozemarijn), rasp een stukje van een natuurlijk zeepje (bijv Marseille) in vlokken. Meng alles eerst met een klein beetje warm water en los de ingrediënten voor het grootste gedeelte vast op. Daarna meer warm water toevoegen, gedroogde muntblaadjes erbij en hup de voeten er in. Met een bodem vol knikkers is het even lekker de voetzolen masseren. Frisse en fitte voeten in een kleine 20 minuten! Nu is het makkelijk overtollig eelt verwijderen. Daarna even mooi de nagels bijknippen en vijlen. Ten slotte een zomers kleurtje d’r op en zeg maar ‘ja’ tegen de slippers!

Ontspannen
Wat helemaal ontspannen is om je voeten uitgebreid te laten verwennen. Bij schoonheidssalon Centrum Phoenix is deze maand de voeten wellness in de aanbieding, 55 minuten voor 49,95 euro. Heerlijk als het doe-het-zelven niet helemaal jouw ding is. Zo kom je heel relaxt aan slipper-proof voeten!

Cellulite
Dan is er nog een vervelende bijkomstigheid van meer zicht op blote ledematen…het zicht op cellulite ofwel de sinaasappelhuid. Het is niet altijd een fraai gezicht die bobbels en kuilen op bijvoorbeeld de bovenbenen, billen of armen. Wees gerust, een meerderheid van de vrouwen heeft het. Het zijn niet zo netjes verdeelde bobbeltjes die ontstaan onder invloed van oestrogeen (een vrouwelijk hormoon). De sinaasappelhuid-achtige structuur blokkeert bloedvaten deels en zo worden de cellen minder goed voorzien van voedende stoffen en afvalstoffen worden minder makkelijk afgevoerd. Daarom voelt een sinaasappelhuid vaak ook wat kouder aan. Behalve oestrogeen, zorgen ook alcohol, cafeïne en geraffineerde suikers voor de ophoping van afvalstoffen in de cellen. Je kunt er natuurlijk mee leren leven, maar je kunt ook maatregelen treffen.

Doorbloeding
Het is handig als je op de plekken waar je cellulite hebt, zorgt dat de doorbloeding gestimuleerd wordt. Door dagelijks met een massagehandschoen de getroffen gebieden te masseren, wisseldouches te nemen en aan lichaamsbeweging te doen. Voeding doet ook een hoop! Bij schoonheidssalon Centrum Phoenix staat een cellulite apparaat, de starvac, dat heel gericht stevige bindweefselmassages geeft. Cellulite is helaas niet iets dat als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je zal er iets aan moeten doen. Er is een kuur voor nodig om het gewenste resultaat te behalen. Het kan dan wel zichtbaar verminderen door een betere bloedsomloop.

Haarvrij
Als laatste willen veel mensen met name in de zomer van overtollig haar af. Er zijn gelukkig effectieve methoden om er vanaf te komen. Ontsierende haren zijn te harsen of verwijderen met flitstherapie. Dat kan als het gaat om haren op bovenlip of kin, maar ook bijvoorbeeld op je benen of in de oksels. Maak voor de mogelijkheden op ontharingsgebied eens een afspraak om te kijken wat schoonheidssalon Centrum Phoenix voor jou kan betekenen. Of neem een kijkje op de website.

Het is bijna zo ver. Jij, zelfverzekerd in je zomerse outfit, op je slippers in de stralende zon! Veel plezier!

Geschreven voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.