Steede Hoge Woerd viert Nationale Modderdag op 29 juni

Het aantal (rare) nationale feestdagen is inmiddels niet meer bij te houden. Kende jij bijvoorbeeld de Nationale Modderdag al? Ja, het bestaat echt, en bij Steede Hoge Woerd kan jij het uitgebreid gaan vieren!

Donderdag 29 juni is het de Nationale Modderdag. Modder is namelijk meer dan iets vervelends dat voor vieze vlekken in kleding zorgt. Modder kan ook verzorgend werken, vanwege de vele mineralen die erin zitten. Daarom wordt modder wereldwijd al millennia lang gebruikt om het welzijn van het lichaam te stimuleren. Zo maakten de Romeinen met modder hun lichaam sterker en gezonder en namen de Kelten modderbaden. Tegenwoordig wordt er nog veel geld verdiend aan bijvoorbeeld “wondermodder” uit de Dode Zee, dat gebruikt wordt voor moddermaskers.

Maar modder kan ook leuk zijn! Want dat modder zo gezond is, is natuurlijk vooral een handig smoesje om eens lekker met modder te kunnen spelen. Tijdens de Nationale Modderdag kan jij in Steede Hoge Woerd ervaren wat jij allemaal kunt doen met modder. Trek wel kleding aan dat vies mag worden, want vies wordt je gegarandeerd!

De activiteiten zijn gericht op kinderen van 0 tot 17 jaar. De dag duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur en er zijn geen kosten aan de activiteiten verbonden.

1 gedachte over “Steede Hoge Woerd viert Nationale Modderdag op 29 juni”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.