Proef het ook! De groenten van een bijzondere, nieuwe tuinderij in Odijk

Sinds kort is Odijk een tuinderij rijker. En niet zomaar eentje… Bij De Groentenakker worden meer dan 50 groenten geteeld zonder dat daar kunstmest, bestrijdingsmiddelen en zware machines aan te pas komen. Tuinder Stijn Costermans bewerkt zijn land namelijk op biologische wijze. En dat levert veel lekkere groenten op.

Goed eten begint volgens Stijn bij de bron. Bij een tuinder dus die zorg draagt voor de bodem en die zijn groenten oogst wanneer de smaak optimaal is. De planten bij De Groentenakker krijgen daarom de tijd om gezond en sterk te worden.

Oogstaandeelhouders delen mee
En als die groenten eenmaal tot volle wasdom zijn gekomen? Dan gaan ze wekelijks als groentenpakket naar de aandeelhouders die zich een seizoen aan de tuin hebben verbonden. Een speciale – en vooral ook eerlijke – manier van werken. “Omdat ik vooraf mijn teeltplanning op het aantal oogstaandeelhouders kan afstemmen, betalen zij altijd een eerlijke prijs “, aldus Stijn.

Een win-winsituatie
Volgens Stijn is zijn werkwijze voordelig voor iedereen. “De aandeelhouders zijn voorzien van dagverse groenten waarvan ze de afkomst kennen, terwijl ik zorg voor een verfraaiing van het landschap. En samen zorgen we er ook weer voor dat mijn milieuvriendelijke, duurzame groenten uit Odijk bijna geen voedselkilometers hoeven te maken.” Hij kan niet wachten om nog meer aandeelhouders te verwelkomen….

Ook meedoen?
Het seizoen van De Groentenakker loopt van mei tot december. In die periode ontvangen de oogstaandeelhouders elke week, op woensdag, een pakket vol verse groenten van Tuinderij de Groentenakker. Deze kan in Leidsche Rijn opgehaald worden bij Brouwerij Maximus. Meedoen kan nog steeds. Hoe? Dat lees je op www.groentenakker.nl

1 reactie op “Proef het ook! De groenten van een bijzondere, nieuwe tuinderij in Odijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.