Het Makershuis is open, project RAUM officieel van start!

Wethouder Kees Diepeveen viel de eer te beurt om onder herfstachtige omstandigheden het lint door te knippen waarmee acht kunstenaars officieel toegang kregen tot hun residentie. Aan het Berlijnplein, tegenover de Cinemec en uitkijkend over het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum, nemen zij vanaf vandaag hun intrek in een opvallend bouwwerk dat in de loop van komende weken zal veranderen in een kleurrijk optrekje.

In en rondom dit verblijf zullen de kunstenaars werken aan hun projecten en te volgen zijn voor het publiek. Zaterdag kon al even worden rond gekeken in welke setting de makers zullen gaan wonen en werken de komende tijd.

“Ach, het is net kamperen, maar dan met een stevig dak boven je hoofd en een stapelbed om in te slapen. We hebben hier alles wat we nodig hebben … “
Gedurende de komende weken zullen de kunstobjecten vorm krijgen en zullen het makershuis en haar bewoners markante blikvangers zijn op het Berlijnplein. “Voor het publiek én door het publiek, want makers? Dat zijn we sámen!”

Bezoek RAUM en bekijk de vorderingen van de makers die in steeds wisselende samenstelling met hun projecten bezig zijn. De makers maken graag kennis met Leidsche Rijn! Heet ze persoonlijk van harte welkom!

Lees hier meer over RAUM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.