Tachtig nieuwe woningen in Hart van de Meern

In het Hart van de Meern Noord zal een nieuw woongebied met circa tachtig woningen worden gerealiseerd, waarin ruimte zal zijn voor een plein waaraan zich eventueel horeca kan vestigen. Het is de bedoeling dat in het plan rekening gehouden wordt met voldoende aanbod van kantoorruimten. Er zal zeker plaats komen voor het huisvesten van organisaties die zich bezighouden met maatschappelijke dienstverlening. De sportschool aan de Castellumlaan zal in het plan worden gehandhaafd.

Op het terrein tussen de Zandweg en de Oosterlengte zullen volgens het plan zoals dat nu op tafel ligt nog eens zestig woningen worden gerealiseerd. “Gedacht wordt aan eengezinswoningen en appartementen in een kleinschalige opzet”, aldus de gemeente.

Het perceel aan Zandweg 140-144 zal worden ingericht voor zes of zeven ruim opgezette woningen.

De gemeente is van mening dat herontwikkeling van de terreinen ook mogelijkheden schept voor herontwikkeling van de infrastructuur richting met name Leidsche Rijn, waar het tweede stadshart van Utrecht verrijst. Het Leidsche Rijn Centrum zal zeker voor de bewoners van dit gebied een aangenaam winkelgebied vormen dat een goede aanvulling zal zijn op de winkelstand van Het Hart van de Meern zoals daarvoor nu de plannen klaar liggen.

38 gedachten over “Tachtig nieuwe woningen in Hart van de Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].