Mogelijk twee nieuwe zwembaden in Leidsche Rijn

Leidsche Rijn heeft een toenemende behoefte aan overdekte zwembaden. Zwembad Fletiomare is momenteel het enige overdekte zwembad in Leidsche Rijn en omgeving. Daar moet in de nabije toekomst verandering in gaan komen.

Te klein
Zwembad Fletiomare is inmiddels te klein om het groeiend aantal inwoners van Leidsche Rijn tegemoet te komen. Bovendien heeft zwem- en waterpoloclub Watervlo uit De Meern wachtlijsten en moet deze club met zijn leden naar Utrecht uitwijken. Twee initiatiefnemers bieden hoop. Zij willen namelijk een nieuw, overdekt zwembad in Leidsche Rijn laten bouwen.

Zwembad bij Strijkviertel
Een van de mogelijke overdekte zwembaden komt op het bedrijventerrein van Strijkviertel. Een ontwikkelaar kwam met dit idee en heeft zijn ambities al bij de gemeente gemeld. De behoefte aan overdekt zwemmen in groeiend Leidsche Rijn biedt deze ontwikkelaar zeker kansen. In 2018 wil de initiatiefnemer starten met de bouw van dit nieuwe zwembad.

Zwembad met duiktoren
Ook Duikcentrum Diveplace, gevestigd aan de Proostwetering in Leidsche Rijn, wil een initiatief voor een overdekt zwembad nemen. De eigenaar, Ferdinand Luttikhuizen, bevestigt dat er concrete plannen zijn voor de bouw van een multifunctioneel overdekt zwembad naast de Haarrijnse Plas. Dit moet dan een bad van 25 bij 20 meter worden, met bovendien een tien meter hoge duiktoren. De architect is al met het ontwerp bezig en na de zomervakantie wordt er met de gemeente over in gesprek gegaan. Luttikhuizen hoopt dat het zwembad in 2020 geopend kan worden.

Gesprekken
De gemeente vindt het nog te vroeg om op de plannen te kunnen reageren. Watervlo heeft wel al met de twee initiatiefnemers gesproken over een eventuele samenwerking. Zonder extra zwembaden zullen de wachtlijsten namelijk, net als het inwoneraantal van Leidsche Rijn, blijven groeien.

45 gedachten over “Mogelijk twee nieuwe zwembaden in Leidsche Rijn”

  1. Graag dan een zwembad zoals krommerijn! Binnen en buitenbad en peuterbad! Het is toch van de zotte dat hier in Leidsche rijn/ Vleuten de Meern niets is, terwijl er een enorme doelgroep is. Nu moet je naar de andere kant van Utrecht voor recreatief buiten zwemmen. Fletiomare is saai en altijd dicht in vakanties. Heb gemeente al eerder bericht over gestuurd, maar ze willen geen nieuw zwembad was antwoord!

  2. inderdaad gemeente utrecht hier is ook behoefte aan meer zwembaden de lijsten voor zwemles is veel te lang. En inderdaad zouden buitenbaden echt wel erg fijn zijn net als nieuwegein met ligweides

  3. Super plan! Hoop op een gezellig zwembad met meerdere opties en voor alle leeftijden. Neem een voorbeeld aan Merwestein in Nieuwegein, Tongelreep in Eindhoven of Aribabad in Gorinchem. Zo iets zou super zijn.

  4. Ik zou zeggen op de Boteyken in De Meern, fantastische locatie, midden tussen diverse woonwijken, de grond is direct beschikbaar, genoeg ruimte voor parkeergelegenheid. Diverse toegangswegen. Ik zeg klaar voor de winter 2019.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].