Winkeldief wordt in rietkraag gevonden en gebeten door politiehond

Een crimineel bezoek gisteren aan het winkelcentrum Parkwijk leverde een pijnlijke herinnering op voor een 24-jarige winkeldief uit Wit-Rusland. Tanden staan in centraal in aanleiding en afloop van dit incident.

Omstreeks 15.00 uur zag een medewerkster van het Kruidvat-filiaal in Parkwijk dat een man zijn rugzak volstopte met opzetstukjes voor elektrische tandenborstels. Toen de man werd betrapt en werd vastgepakt door de medewerkster wist hij zich los te rukken en had de medewerkster het nakijken. Toevallig waren op dat moment collega’s in de buurt aanwezig en de medewerkster stelde hen op de hoogte van de diefstal en het signalement van de verdachte.

De man werd In het Amaliapark al snel gespot door de politie en op het moment dat deze in de smiezen kreeg dat hij was gezien vluchtte hij weg en verstopte zich in de dikke rietkragen van de sloot aan de Melissekade. Hierop zette de politie een tandje bij. De politie heeft het gebied waarin de man zich moest bevinden afgezet in afwachting van de komst van Koen. Koen? Jazeker, Koen de politiehond!

Het duurde niet lang voordat Koen en zijn geleider ter plaatse kwamen. Na meerdere luide waarschuwingen van de hondengeleider (iets met “kom tevoorschijn anders sturen we de hond!!) en na vervaarlijk en hard geblaf van Koen bleef het angstvallig stil vanuit het riet…… Koen werd “los” gelaten en het duurde niet lang voordat er heel hard “AU!!” werd geroepen vanuit het riet. Koen bleek de verdachte snel op het spoor te zijn gekomen en zette zijn tanden daarbij in de billen van de ongelukkige verdachte.

De verdachte kon worden ingerekend en even verderop vonden wij de buit verstopt in het riet. Hij werd na zijn arrestatie bekeken en behandeld door de dokter vanwege de bijtwond en werd vervolgens ingesloten. Hij “zit” nog in de cel en de recherche voelt hem op dit moment aan de tand over de diefstal en over overeenkomstige feiten. Hoe luidde het spreekwoord ook al weer? Wie zijn billen brandt………..

Tekst en foto’s: Politie Leidsche Rijn

16 gedachten over “Winkeldief wordt in rietkraag gevonden en gebeten door politiehond”

 1. Jesse Pinkelman

  Leuk sprookjesachtig verteld
  leuke naam ook voor de hond
  noem hem dan Piet Friet
  Waakzaam weinig dienstbaar maar vooral blafbaar..
  Ik dacht trouwens dat blaffende honden niet bijten??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.