KunstKermis vakantieweek van De Vrijstaat

Een spookhuis, een kunstcarousel en een rariteitenkabinet, het komt er allemaal voorbij. De Kunstvakantieweek, georganiseerd door De Vrijstaat, heeft dit jaar als thema “KunstKermis”. Interactieve kunstwerken voor avontuur en vermaak creëren, dat is de kern van deze vakantieweek, maar er is ook tijd voor spelletjes en een kampvuur. Alle kinderen van acht tot zestien jaar kunnen meedoen.

Verschillende groepen
Deelnemers worden op grond van leeftijd verdeeld over drie groepen. De jongste deelnemers zullen hun eigen invulling geven aan het rad van avontuur of een rariteitenkabinet. Dit doen zij met de hulp van Harmen Zijp en Diana Wildschut, ook wel De Spullenmannen genoemd. Op het raakvlak van beeldende kunst, techniek en wetenschap ontwikkelen zij samen met de kinderen attracties waarin experiment en spel samenkomen.


Advertentie:

De middengroep werkt samen met Jochen Lange aan een heus Kunstcarousel. Jochen is dit jaar de Artiest in Huis op De Vrijstaat en werkt op de Kunstkermis met zijn groep het subthema “freaks” uit. Een freakshow was vroeger de benaming voor kermisoptredens van aparte mensen, zoals een slangenmens of een wolvenkind. Jochen en de kinderen zullen samen een aantal vreemde wezens maken die daarna op een oude draaimolen worden gemonteerd.

De oudste groep gaat samen met het kunstenaarsduo Jordi Kwakkel (theaterregisseur) en Eva Dijksman (theatervormgever) een spookhuis maken. Dit doen zij door een ruimte in te richten, waar het publiek in zal worden meegevoerd. Deze ruimte wordt een theatrale installatie, met kleine performances en bizarre objecten.

Afsluiting van de vakantieweek
Op vrijdag kunnen vrienden en andere kennissen de interactieve installaties van de kinderen aanschouwen, die tijdens de opening van de Showman’s Fair onthuld worden. Zaterdag en zondag van 15:00 tot 20:00 uur staan de kinderen op de KunstKermis en zullen zij de attracties aan het publiek presenteren.

Kosten en aanmelden
De vakantieweek is in de laatste week van de vakantie: 14 t/m 20 augustus. Deelname aan de vakantieweek kost €230. Hier is het complete programma bij inbegrepen, net als avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag. Aanmelden kan via dit formulier. Er is plek voor slechts 45 kinderen, dus wacht niet te lang en meld je snel aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.