Blog: Schoonheid komt van binnen én van buiten

De zomer laat je stralen! Door de zon, een vakantie, de buitenlucht. Wat is dit toch een fijn seizoen! Ook nu blijf je goed voor jezelf zorgen. Via de binnen- en de buitenkant. Goed drinken dus! Echter ook hier geldt….doe alles met mate, dus ook met water drinken.

Water is goed! Voor de vochthuishouding van het lichaam, de huid, organen. Door water te drinken zorg je voor je lichaam van binnenuit. Ruim twee liter vocht heb je wel nodig maar let op; dat haal je ook uit voeding zoals groenten en fruit, die bevatten voor 80% aan vocht. Je weet: alles draait om balans. Dat is ook voor de huid van belang en dus voor je uitstraling.

Watervergiftiging
Genoeg water drinken is al jaren een gezondheidsmotto. Maar te veel water is weer helemaal niet goed voor het lichaam. Het zorgt voor disbalans en kan kwalijke gevolgen hebben. Nieren zorgen normaal gesproken voor de balans van de waterhuishouding in het lichaam. Als je meer drinkt dan de nieren aankunnen, dan verwateren je cellen en kun je een watervergiftiging oplopen. Dat kan al als je bijna een liter water achter elkaar opdrinkt.
Als de nieren overbelast zijn, dan wordt het overschot aan vocht opgenomen in je lichaamscellen. Met name spier- en vetcellen kunnen wel opzwellen maar dat kan niet eindeloos. Er ontstaat een tekort aan zouten in je cellen en dat levert schade op. Met name in de hersencellen is de opnamecapaciteit van vocht beperkt, omdat de schedel niet flexibel is. Er ontstaat hoofdpijn of je raakt buiten bewustzijn of erger.

Balans
Vocht is dus goed maar niet te veel, luister daarom goed naar je lichaam en denk goed na. Je behoefte kan variëren als het bijvoorbeeld warm is buiten of je intensief gesport hebt. Zeker twee liter per dag heb je wel nodig, maar zoals gezegd daarvan haal je ook al wat via groenten en fruit binnen. Drink steeds een beetje, niet veel tegelijk.

Als je een vetarme huid hebt, dan is het van belang het vochtpeil in de gaten te houden. Niet alleen door het innemen van voldoende vloeistof maar juist ook door goed te voeden met een goede crème. Denk eens aan de vitamine complex van hannah, die zorgt dat je minder van je eigen crème nodig hebt en die het vocht aanvult. First aid is intensief vochtregulerend. Het is een heerlijke lichte emulsie voor de zomermaanden, na verbranding door de zon of andere vervelende huidreacties. Deze middelen zorgen voor een gezonde, stralende huid. Zo breng je balans in de huid, niet alleen van binnen maar juist nu, ook van buiten.

Geschreven voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix door Daphne Alders van Inkt & Olie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.