Blog: Hoe overleef ik: de speeltuin?

Buurtspeeltuin De Balije is mijn uitvalsbasis als sociaal Makelaar Jeugd in Vleuten-De Meern. Ik ontmoet er kinderen, tieners, (groot)ouders en andere buurtbewoners die ik ondersteun in wat zij nodig hebben voor hun buurtinitiatieven. Ook jij kunt in de speeltuin terecht met een initiatief voor de buurt! Maar…slaat de twijfel toe bij de gedachte zelf iets te ondernemen in de speeltuin? Herkenbaar! Want de kinderen zetten de boel op stelten. Maar geloof me, het is leuk en gezellig! Om de twijfel weg te nemen heb ik voor jou 5 praktische tips om de speeltuin te overleven!

Geloof ze niet. Nooit. Van Aster mogen we altijd wel naar zolder! …Je twijfelt, maar geloof ze niet. Nooit. Want van Aster mag dat ook niet. Slimmerikken… Net als playstationen en op het dak zitten. Laat je niet gek maken! En als ze van jou wel op de playstation mogen, prima! Jij bent jij en ik ben ik. Maak dus vooral ook je eigen regels! Altijd goed.


Advertentie:

Verwacht het onverwachte. Mijn broertje heeft gepoept voor de ingang van het speelhuisje, kijk daar! …Je denkt nog even dat het een schattig keuteltje is. Geef de moed niet op wanneer ouders nergens te bekennen zijn. Pak een wegwerphandschoen en wc-rol. Hop, alles in de kliko. Vergeet het daarna. Of verwerk het door erover te schrijven in een blog. Het kan zijn -dit is ook echt gebeurd- dat het geen 4 jarige is maar een 13 jarige. In dat geval lekker zelf laten opruimen!

Doe zelf iets onverwachts. Tieners, brandlucht en verschroeide flyers achter de bank.  …Je bent even bang dat de speeltuin afbrand. Om uitslaande brand te voorkomen zeg je dat fikkie steken mag. Ja, echt! Maar alleen buiten in een vuurkorf, tijdens de jongensclub, met de nodige emmers water er bij. Resultaten uit het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst…het blijven tieners. Maar het spannende was er met de toestemming af, de brandlucht daarna ook.

Kom eens op de koffie. Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent… Oké, een twijfelachtige tegelwijsheid maar gaat wel op in de speeltuin.  Want als bovenstaande praktische tips geen uitkomst bieden, kun je altijd nog dreigen dat je ‘het tegen Aster zegt’. Moet je opletten hoe snel je iets voor elkaar krijgt! Want ik ken hun moeders. Dat is mijn troef. Die troef kun jij ook achter de hand hebben. Gewoon door elkaar te leren kennen in de buurt!

Dóé gewoon! Je leest nog steeds mijn blog. Dan ben je vast nog steeds nieuwsgierig, kan niet anders!  Klik op onderstaande link. Het brengt je naar de Welzaamwebsite waarop je onze Buurtspeeltuin vrijwilligersvacature kunt lezen. Met andere initiatieven voor de buurt(speeltuin) kun je ook bij mij terecht. Ook als je nog twijfelt. Daar ben ik voor.

http://www.welzaamutrecht.nl/vrijwilligers-speeltuin-albatros-balije/

Lees hier alle andere blogs van Welzaam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *