Blog: Regen

17 juli 2017 11:25  Redactie  Reageer

Het is alsof de zomer plaats heeft gemaakt voor de herfst, zo lijkt het als ik naar buiten kijk. De zomerbloeiers in de tuin zie ik zichtbaar opfleuren van het weldadige hemelwater. De grote boom van de buren zit nog vol in het blad, maar ik ruik de herfst, voel de herfst en waan me in de herfst als ik me buiten waag.

Hummer stapt schoorvoetend over de drempel de straat op en loopt dicht langs de huizen naar het eind van de straat. Daar houdt de huizenrij op en zal hij zich van de drup in de regen moeten wagen.

Mij maakt het niet meer uit. Terwijl hij in de beschutting van de huizen liep, stapte ik dapper voort in het schootsveld van de bui die ons werd toebedeeld. De hoeveelheid regen bleek genoeg om mijn spijkerbroek er vier tinten donkerder te laten uitzien en hem aan te laten voelen of ik hem direct uit de handwas vandaan aan heb getrokken, omdat hij dan zo lekker naar je lijf gaat zitten.

Meewarig kijk ik opzij en bedenk me dat Hummer dit absolute genot niet kent. Hij moet het doen met een vacht waarlangs de druppels afglijden en in zijn ogen lopen. Als we even stilstaan schudt hij zijn lijf. Weet hij niet dat het totaal zinloos is? Als we zo dadelijk verder lopen is de regenbui nog niet gestopt en zal hij weer worden geplaagd door het water dat met badkuipen tegelijk over ons heen wordt uitgestort.

De berm langs het fietspad waar we lopen is modderig. De bloemen die er bloeien lijken zich nog verder uit te strekken om maar voldoende van het water over zich heen te laten komen. Wie weet wanneer ze weer de kans krijgen zich te laven aan een bui als deze?

Even meen ik een streep blauwe lucht te zien en lijkt het of de regen minder hard ons teistert. Als ik Hummer samenzweerderig aankijk weet ik dat we onze wandeling toch langer zullen voortzetten dan we in eerste instantie dachten. We hebben ons niet door het weer laten terugdringen en als hij zijn lijf nog eens schudt bedenk ik me dat hij geen last heeft van een opdrogende spijkerbroek.

Hans Peter van Rietschoten
Lees hier alle blogs van Hans PeterAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website