Het reizende festival Convoi de Fête komt naar Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal zet opnieuw haar deuren wagenwijd open voor de kleurrijke karavaan die Convoi de Fête heet. Verwacht food trucks, artiesten, kunst en vooral: alle FUN van de wereld!

Het onafhankelijke reizende festival zal de komende zomer voor de vijfde keer gaan rondtrekken. Convoi de Fête bestaat uit koks, muzikanten, artiesten, en andere geluksbrengers die meereizen of zich onderweg bij het festival aansluiten. Convoi de Fête wil uitdragen dat festivals het beste slagen wanneer je gezamenlijk de regie houdt, en het pleziermodel heerst boven het verdienmodel. Prijzen worden bewust laag gehouden, taken worden gedeeld door de participanten! Dit jaar eren wij het feit dat exact 30.000 jaar geleden ons leven werd verrijkt met het wiel, door de uitvinding van de eigenzinnige Neanderthaler Zog. Moe van de zeurende zadelpijn, veroorzaakt door de ruige zit van zijn mammoet, besloot hij een stenen wielshop te openen met de unieke kreet ‘never a flat tyre’. Een luxe die niet gedeeld kon worden door de mammoet.

Een greep uit het programma van dit jaar ; singer-songwriters, eten uit alle windstreken, food fights, theater, silent disco, karaoke in een bus, kinderkook workshops en dit jaar de premiere van Convoi’s eigen live radio station: Radio Beachbum!

Kom kijken, proeven en meedoen op zaterdag 22 juli van 14.00 uur tot 23.00 uur en op zondag 23 juli van 12.00 tot 23.00 uur. De toegangsprijs is 2,50 euro p.p.

Metaal Kathedraal
Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd eind 1800 gebouwd en was daarmee een Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar Metaal Fabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen en is het nu het bruisende nieuwe Mekka voor Utrechtse makers, kunstenaars en performers en bijzondere eventlocatie!

Bekijk hier de agenda en nieuwsartikelen van Metaal Kathedraal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.