Skaeve Huse en studenten flats
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Place2BU(trecht)

20 juli 2017 15:30  Redactie  3 reacties

“Wonen in Place2BU voegt echt iets toe. Je moet bereid zijn iets te geven en je krijgt daar ook veel voor terug. Goed mogelijk dat je hier vrienden voor het leven maakt.”

Langs het Amsterdam-Rijnkanaal met uitzicht op de Cinemec, de gele brug en het Willem Alexanderpark staan vier opmerkelijke woongebouwen waarin bijna vijfhonderd eenpersoons studio’s zijn gerealiseerd. Een gemêleerd gezelschap heeft er inmiddels zijn intrek genomen. Circa de helft van de wooneenheden wordt door jongeren bewoond, in de leeftijd van 23 tot 27 jaar. De andere wooneenheden worden bewoond door asielzoekers met een verblijfsvergunning en mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang, klaar om weer zelfstandig te wonen.

Geheel in de filosofie van Place2BU staat het contact met medebewoners voorop. In de gezamenlijke buitenruimte bevindt zich onder meer een kookgelegenheid om zo letterlijk een kijkje te kunnen nemen in elkaars keuken.

De studio’s zijn 21 vierkante meter in oppervlakte en voorzien van een kookgelegenheid en sanitair. De vele gezamenlijke ruimten moeten bijdragen aan het tot stand komen van een samenleving waarin je andere mensen en culturen leert kennen, waarin je elkaar tot steun bent, bijvoorbeeld bij het eigen maken van de Nederlandse taal voor de asielzoekers die hier een tijdelijk onderkomen hebben. Je kunt er jezelf zijn, maar zeker is het ook van belang bij te dragen aan het ‘wij gevoel’.

Op Burendag op 23 september zet Place2BU haar deuren graag open. ”De bewoners van Parkwijk en andere omliggende wijken zijn namelijk erg nieuwsgierig. Geregeld zijn er mensen die even een blik naar binnen werpen. Op Burendag heten we hen graag van harte welkom.


Advertenties:

3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website