Stichting Wereldweide stopt ondanks drie succesvolle jaren

Na een experiment van 3 jaar stopt Stichting Wereldweide per 1 juli 2017 met haar activiteiten. De belangrijkste reden is de onverenigbaarheid van drukke werkzaamheden met een tekort aan menskracht om de missie met succes verder gestalte te geven. Het bestuurd kijkt met tevredenheid en plezier terug op een periode waarin zij zich heeft ingezet om samen met actieve wijkbewoners en sociale ondernemers het leef-, woon- en werkklimaat in de wijk Vleuterweide te verbeteren, initiatieven te bundelen en samenwerking te stimuleren.

Met een terugblik heeft de Stichting Wereldweide de volgende activiteiten gefaciliteerd dan wel georganiseerd.

De bewonersbijeenkomsten en koffie-ochtenden, waar veel nieuwe persoonlijke contacten en verbindingen in de wijk tot stand zijn gekomen en ideeën van buurtbewoners zijn uitgewerkt;

het aankaarten en wegnemen van (structurele) belemmeringen voor het welslagen van buurtinitiatieven, richting diverse gemeentelijke afdelingen en welzijnsorganisatie Welzaam. Belemmeringen die o.a. ontstaan zijn als gevolg van de invoering van het Vernieuwend Welzijn en daarmee het werken in een nieuw speelveld;

de Wereldkeuken als een sociaal verbindende activiteit in Vleuterweide, waaraan tientallen mensen elke maand plezier beleven door samen te koken en/of te eten. Vanwege het succes gaat de Wereldkeuken onverminderd door;

het social media platform, waarmee door middel van doelgerichte twitter- en facebookcampagnes aandacht is gegenereerd voor lokale activiteiten;

met als hoogtepunt de geslaagde Gezondheidsdag 24 september 2016, waaraan ruim 70 organisaties en zorgprofessionals uit Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn hebben deelgenomen. Tussen de 600 en 700 bezoekers hebben kunnen ervaren hoe zij hun gezondheid meer in eigen hand kunnen nemen. Hieruit is vervolgens een mooie nieuwe professionele samenwerking ontstaan: het Maximaal Gezondheidsnetwerk. Eind 2017 kunt u informatie hierover vinden op www.maximaal-gezond.nl.

Heb je als bewoner vragen over het opstarten van nieuwe bewonersinitiatieven richt je dan tot welzijnsorganisatie Welzaam.

2 gedachten over “Stichting Wereldweide stopt ondanks drie succesvolle jaren”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven